Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Dragan Mujan/Nova.rs

U nedelju veče, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kao glavni akter svog rijaliti šoua, gostovao je na TV Pink, saopštavajući svoj sud o opozicionom poslaniku Đorđu Miketiću. Za njega je rekao da je "ljudska sramota" i da je učinio nešto odvratno. Prva asocijacija koja mi je prošla kroz glavu bila je da je Miketić možda uhvaćen u nekakvoj korupciji, ili mu je iskopan neki tajni dosije koji potvrđuje Vučićeve priče da su opozicionari od reda secikese, lopovi i pljačkaši, ili pak da je Miketić deo one grupe koja rado denuncira našu državu stranim silama. To bi zaista bilo odvratno.

„Ne, to ne može biti“, zaključih u sebi. Miketić je relativno nov u politici, a čak i da je imao nameru da pljačka, sumnjam da bi uspeo da se napljačka do te mere da i sam predsednik oseti gađenje i prozove ga zbog toga. Ruku na srce, taj posao je već godinama rezervisan isključivo za članove SNS-a, njihovu familiju, prijatelje, burazere i ortake…

PROČITAJTE JOŠ...

Da nije možda Miketić pokušao da pokrene sopstvenu kozmetičku liniju, pa mu je to propalo?

Možda je to predsedniku bilo odvratno?

Ma i da jeste, rekoh sebi, ne bi se Vučić bavio takvim stvarima. Ipak, on je predsednik, trebalo bi da ima neko samopoštovanje i da pažljivo bira teme koje će da komentariše. Neće se valjda on baviti takvim sitnicama i srozavati sebe i funkciju predsednika do nivoa lika koji komentariše mirisne note?

Na moju žalost, ispostavilo se da sve što je moglo da mi padne na pamet nije ni približno bizarno onome što je Vučić nameravao da servira javnosti kako bi jednog opozicionara predstavio kao nemoralnog, a sebe kao ispravnog tipa.

Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Elem, sledećeg dana, Đorđe Miketić je iznenadio političku scenu objavivši fotografiju koja je odjeknula kao bomba. Prepiska sa nepoznatom osobom koja mu preti objavljivanjem intimne fotografije.

„Ovu fotografiju sam dobio u 11.27 sa 0616035937. Podneću krivičnu prijavu protiv nn lica, a za svedoka ću pozvati Aleksandar Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Aleksandar Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane“, objavio je Miketić na mreži X i dodao:

„Nema razloga da arčite državne resurse i pare poreskih obveznika na istrage specijalne policije protiv mene. Sve što imate, nije nepoznato ni meni, ni mojim ukućanima. Kada ste ušli u moju kuću pre godinu i po dana, i ukrali moj kompjuter, znao sam da će ovo da se dogodi kad-tad. Naravno, krađu sam prijavio policiji i o tome postoji zabeleška. Jedino što nisam mogao ni da pretpostavim jeste da će se mojim životom baviti lično Aleksandar Vučić. Izgleda da ste baš nervozni“.

Da li je ovo bio materijal koji je Vučić pripremao, ili je ovo potez „gnevne babe“ političke scene, koja umesto ozbiljnih političkih rasprava i TV duela (od kojih beži skoro 12 godina), pribegava tračevima i objavljivanju intime svojih političkih protivnika?

Vučić, poznat kao „momak sa asfalta“, koji se mlatio po stadionima, koji je izudarao tipa kad mu je ponudio da duvaju lepak, koji je neopisivo ponosan na svoju navijačku prošlosti i koji je, kako kaže, na ulici naučio stvari koje obični ljudi ne mogu da nauče u školi, izgleda je preskočio nekoliko časova iz osnova etike i nije naučio da je odvratno gurati nos tamo gde mu nije mesto i brojati jastuke u tuđoj postelji.

Možda je asfalt u 45. bloku bio suviše tvrd za takvu vrstu suptilnosti, a možda je predsednik jednostavno takav i voli da seje tračeve i intrige. Šta god da je u pitanju, nije dobro.

I da se razumemo, nije toliki problem što je Aleksandar Vučić takva osoba. Daleko veći problem je što takva osoba drži kormilo države i tera službenike BIA da se bave voajerizmom, umesto da brinu o bezbednosti građana. Stoga, nemojte da se iznenadite kad nam se dogodi neka nova „Banjska“, jer sada je jasno da služba nije zakazala ni prošli put, već je imala „pametnija posla“ – trebalo je “čekirati” krevete opozicionih lidera.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare