Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Užice, gde obilazi novu Sportsku halu Krčagovo, posle čega će obići i Zdravstveni centar u tom gradu.

Sa predsednikom Vučićem su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i ministar omaldine i sporta Vanja Udovičić.

Vučih će danas posetiti i opštinu Bajina Bašta, gde će razgovarati sa meštanima, obići domaćinstvo Ljube Blagojevića, kao i kompaniju Rolomatik d.o.o, a posle toga odlazi u naselje Mećavnik- Drvengrad.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Veliki park Užice Branka Bogićevića, država je obezbedila sredstva za novu sportsku halu površine 1.400 metara kvadratnih i još dodatnih 200 kvadrata za svlačionice i pomoćne prostorije.

On je dodao da će sportska hala služiti za školske sportove kao što su košarka, odboijka, mali fudbal i rukomet.

Kako kaže, hala je osposobljena i za pripreme osoba sa posebnim potrebama, odnosno za paraolimpijce, pošto, kako je naveo, u Užicu imaju evropskog i svetskog šampiona i svetskog rekordera i to u sportovima bacanje kugle, koplja i diska.

Veliki broj građana okupio se u dvorištu sportske hale, kako bi dočekali predsednika, a među okupljenima je i poznata srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar