Vučić: Tramp mi dao ključeve Bele kuće, da uđem kad poželim

Politika 04. sep. 202019:23 > 20:41111 komentara
Podeli:
Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio večeras da je predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa dobio nekoliko poklona, među kojima su ključevi od Bele kuće, te da mu je predsednik Amerike rekao "da uvek može da dođe".

„Ovo je olovka koju sam dobio od Donalda Trampa. Samo se on potpisuje sa njom, kao što mi je napisao na papiriću poruku. Dobio sam i ključeve od Bele kuće. Tramp mi je rekao – ‘ovo ti je da uvek možeš da uđeš u Belu kuću'“, naveo je Vučić, dodajući da će poklone dati svojoj deci, dok će sporazum biti pohranjen u arhivi.

Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO RS/bs

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Beloj kući ekonomski sporazum.

Priština će prema potpisanom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga koje će bolje povezati region, a u Beogradu će biti otvorena kancelarija Američkog fonda za razvoj.

PROČITAJTE JOŠ...

U sporazumu se, kako se navodi, nalaze i brojna rešenja, poput priznavanja sertifikata, ukidanja mogućnosti uvođenja jednostranih trgovinskih barijera, ukidanje dosadašnje kolone kamiona i vozila na administrativnim prelazima i olakšava se građanima slobodno kretanje, priznavanje diploma i profesionalnih sertifikata.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar