Entoni Godfri Foto: N1

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova.

„Čestitke predsedniku Vučiću za odgovorno državničko držanje i za podršku značajnom približavanju Srbije svojoj evropskoj budućnosti“, poručio je Entoni Godfri.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Beloj kući ekonomski sporazum.

PROČITAJTE JOŠ...

Priština će prema potpisanom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga koje će bolje povezati region, a u Beogradu će biti otvorena kancelarija Američkog fonda za razvoj.

U sporazumu se, kako se navodi, nalaze i brojna rešenja, poput priznavanja sertifikata, ukidanja mogućnosti uvođenja jednostranih trgovinskih barijera, ukidanje dosadašnje kolone kamiona i vozila na administrativnim prelazima i olakšava se građanima slobodno kretanje, priznavanje diploma i profesionalnih sertifikata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar