Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predsednikom Turske Redžepom Tajip Erdoganom.

Vučić se sa turskim predsednikom Erdoganom sastao u Budimpešti, na marginama proslave Dana državnosti Mađarske.

Predsednik Srbije je naveo da je sa Erdoganom imao „važan i otvoren razgovor“ o aktuelnim bilateralnim i regionalnim pitanjima.

„Za nas je bitno da održavamo najbolje moguće odnose sa Turskom, a ovaj sastanak je bio još jedan korak u pravcu jačanja već dobre srpsko-turske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa“, napisao je Vučić na Instagramu.

„Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu, gde računamo na konstruktivan angažman Turske, kao jednog od najuticajnijih međunarodnih faktora u ovom delu sveta“, dodao je Vučić.

Inače, Vučić je nedavno za RTS rekao da je za Srbiju „važno da ima najbolje moguće odnose sa Turskom“.

On je tada izjavio da dve zemlje imaju „korektne odnose“, ali je tom prilikom dodao da je „tačno da je tursko slanje oružja Prištini nešto što je kvarilo naše odnose“.

Podsetimo, Vučić boravi u Mađarskoj povodom ceremonija obeležavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici.

Premijer Mađarske Viktor Orban, pored predsednika Srbije i Turske, danas je ugostio i lidere Katara, Azerbejdžana, Kirgistana, Uzbekistana i Turkmenistana.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare