Aleksandar Vučić Foto: printscreen TVPrva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je pisanje portala Nova. rs i rekao da će Vlada Srbije biti formirana najverovatnije po završetku sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu, 3. ili 4. septembra.

Govoreći o sastavu Vlade, Vučić je rekao da će je formirati uz pomoć većine u Skupštini.
„Konačna odluka biće uskoro doneta“, najavio je Vučić i dodao da SNS ima dobre odnose i sa Socijalističkom partijom Srbije i sa SPAS-om, kao i da poštuje i jedne i druge.

„Odluka o Vladi biće doneta najverovatnije po povratku iz Vašingtona“, rekao je Vučić i tako potvrdio saznanja Nova.rs.

Vučić je, odgovarajući na kritike što se prolongira sa formiranjem Vlade, kao krajni rok za njeno formiranje najavio 25. avgust. Međutim, i ovaj rok će kako je Nova.rs i pisala biti probijen.

Podsetimo, Nova.rs pisala je da će ednica Glavnog odbora SNS, novo zasedanje Skupštine Srbije, biranje njenog predsednika, formiranje Vlade biti odloženo do završetka sastanka u Vašingtonu, koji je bio zakazan za 2. septembar, ali je kasnije pomeren. Kako je nezvanično saznala Nova.rs iz redova naprednjaka, u stranci je trenutno potpuno zatišje, sve što je planirano za kraj avgusta prolongirano je do povratka delegacije Beograda iz Vašingtona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare