otvaranje nemačke fabrike u Jagodini Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Odbornici Skupštine grada Jagodine su jednoglasno doneli odluku da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina grada Jagodine, saopšteno je iz gradske uprave.

„Predsednika Srbije Aleksandra Vučića smo predložili za počasnog građanina grada Jagodine ne samo zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta već i zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu i što međunarodni odnosi naše zemlje nisu više kao što su nekada bili, nego su najbolji u istoriji“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć Palma.

On je kazao da je Vučić zaslužan što Srbija u proteklim danima „nije reagovala na provokacije“ kosovskih Albanaca, „koji nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije“, aludirajući na krizu zbog automobilskih tablica na administrativnim prelazima.

„Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast Srbije, da bi nas usporili i vratili u devedesete godine kada je naša država imala mnogo problema“, rekao je Markovć.

Pored Vučića, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i vlasnik nemačke kompanije Fišer, profesor Klaus Fišer, za koga se navodi da je u Jagodini otvorio jednu fabriku, a naredne godine otvoriće drugu, kao i trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare