Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, gostujući na televiziji Pink, da bi do kraja rada naredne vlade prosečna plata mogla da bude 1000 evra.

Komentarišući ekonomsku situaciju u zemlji, Vučić je rekao da je Srbija u poslednje dve godine, od početka epidemije koronavirusa, najbrže ekonomski napredovala u celoj Evropi.

Pročitajte još...

“Po prvi put nam se vraćaju lekari i medicinske sestre iz Nemačke. Oni hoće da se vrate u svoju zemlju. Imamo problem sa zanatlijama i moramo da pronađemo način da ih vratimo u Srbiju. Do kraja mandata naredne vlade, prosečna plata biće 1000 evra, a penzija 500 evra. To je ostvarljivo, ukoliko ne bude spoljašnjih problema i ako na svestskom nivou bude velikih potresa”, rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao da državi fali vodoinstalatera, vozača, mehaničara…

– Iz ‘Kontinentala’ će izlaziti 200 kamiona dnevno. Neko mora da vozi to. Video sam da su rekli i da mora da se ulaže u kulturu. Pa radimo to, otvaramo zatvorene muzeje, ulažemo u kulturu. Nezaposlenost je na minimumu, prosečna plata je gotovo za 50 odsto veća. Danas je plata preko 610 evra u Srbiji. To su ogromne razlike. Da li je to dovoljno? Naravno da ne, ali Srbija ide u dobrom smeru“.

Vučić je dodao da je političar „koji najviše u Srbiji imao televizijskih duela“.

Osvrnuvši se na državnu pomoć mladima od 100 evra i kritike da je to populistička mera i potkupljivanje glasača uoči izbora, Vučić je rekao da bi i predstavnici opozicije to učinili da su, kako kaže, mogli.

„I oni bi se toga setili, ali nisu mogli. Nije bilo zdrave ekonomije, ni investicija. Mi to možemo, a da ne ugrozimo stopu javnog duga. Ali, ljudi imaju pravo da očekuju još bolje, da teže ka sreći“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Ko može da bude novi Vučić na čelu SNS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare