Aleksandar Vučić na televiziji Prva Foto:Screenshot/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će za 20 dana biti poznato ko će biti predsednički kandidat Srpske napredne stranke na predstojećim izborima. On je rekao da postoji mogućnost da se neko drugi kandiduje za predsednika Srbije ispred njihove stranke.

„Nisam predsednički kandidat, da li ću biti ili neću videćemo. Za 20 dana ćemo znati ko će biti predsednički kandidat SNS“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da postoji mogućnost i da se neko drugi kandidauje za tu funkciju.

On je rekao da će se truditi da u kampanji doprinese pozitivnoj atmosferi.

„Trudio sam se ovih godina da nikoga ne uvredim, govorio uvek šta mislim, nekada sam preterao, ali nikada nisam vređao kao što opozija napada mene. Trudiću se da u ovoj kampanji pomognem i doprinesem stvaranju pozitivne atmosfere u društvu“, istakao je on.

U kampanji, naveo je on, borba treba da postoji, da se sukobimo vebalno, da li će to neki moći da prevaziđu videćemo.

Dodao je da će lično istupiti protiv svakoga sa liste SNS ko bi se ponašao drugačije.

Zato će, kako je naveo, na novim izborima nastupiti sa mnogo novih ljudi, među kojima je i prof. Danica Grujičić  i još neke osobe koje drugi ne mogu da ponude.

Naručene zalihe soli, brašna, mleka u prahu…

Vučić je rekao i da je država danas, zbog krize između Ukrajine i Rusije, naručila 30 miliona kilograma soli i po milion kilograma graška i pasulja.

Prema njegovim rečima, naručeno je i mleko u prahu kao i 30 milona kilograma brašna tip 500, ali još nisu obezbeđene zalihe naftnih derivata i da se na tome radi.

O prosečnim platama i penzijama

Govoreći o ekonomskom razvoju, Vučić je rekao da se očekuje da prosečna plata u Beogradu u januaru bude 780 evra, što će se znati krajem februara ili početkom marta.

“Pre osam godina prosečna plata u Beogradu je bila 430 evra, a na nivou Srbije 330 evra. Sada vidite ogromne promene”, rekao je Vučić, dodajući da će i prosečna penzija 500 evra.

BONUS VIDEO:  Poznati koji su stali uz SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare