Niš, obilaznica
Goran Vesić i Aleksandar Vučić Foto: ANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je protiv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski vođena "jeziva kampanja", da je imala svojih grešaka ali da ih svako ima, kao i da se on ne odriče lako svojih ljudi.

„Mi imamo svoje stranačke organe (SNS), oboje smo članovi istog tela. Mi tamo odlučujemo kakvu će ko funkciju da obavlja i u skladu sa tim ćete moći da vidite da svako od nas snosi svoju političku odgovornost. Kod nas se o tome ozbilno razgovara“, rekao je Vučić, koji je prisustvovao početku radova na železničkoj obilazni oko Niša, a pored njega je stajala Sotirovski.

Govoreći o nedavnim gradskim i opštinskim izborima u Nišu, on je naveo da „prihvata prigovore da su bili arogantni, da nisu vodili dovoljno brige o ljudima, što su birači propoznali i kaznili ih ali da bi danas dobili više od 50 posto glasova“.

„Ne prihvatam prigovore da se nije dovoljno ulagalo u Niš, naprotiv. Lako je voditi kampanju ‘mrzim Beograd’, ali to nije fer“, naglasio je Vučić.

Rekao je o istraživanju javnog mnjenja, da je „bolje opoziciji da u brojke ne gleda“ i naveo da su „njegovi lični brojevi na istoriskom maksimumu, a stranački preko 51 čak 52 odsto, što nije lako posle 12 godina vlasti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare