Foto:Dragan Mujan/Nova.rs, Darimir Banda/Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će naša zemlja nastaviti da izvozi oružje u sve dozvoljene krajnje korisnike.

Aleksandar Vučić je naveo da kako se svi ozbiljno naoružavaju kao da je sutra „sudnji dan“.

„Koliko vidim svi se naoružavaju kao da su svi pijani na svadbi“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo i kako je Srbija dala 370 miliona evra domaćoj namenskoj industriji kako bi nas snabdela oružjem i oruđem.

„I dalje ćemo da izvozimo oruđe i oružje u sve dozvoljene krajnje korisnike. Hoćemo da naša ekonomija živi i da naša industrija radi. To što će nešto da se nađe negde na ratištu, naravno da će da se pojavi. Neće da se gađaju Gučijevim cipelicama i Šanelovim tašnicama, nego naravno raketama i granatama od 122, 152 ili 155 milimetara“, rekao je Vučić i dodao:

„Naravno da će to uvek da se pojavi na ratištu i to ćemo nastaviti da radimo.“

Podsetimo, mediji su poslednjih godina više puta izveštavali o srpskom oružju koje se našlo na brojnim ratištima širom sveta. Poslednja u žiži javnosti je bila priča o navodnom srpskom oružju u Ukrajini.

Naime, početkom marta su se u ruskim medijima i na Telegram kanalima pojavili navodi da je Srbija preko Turske i Slovačke tajno isporučila Ukrajini 3.500 raketa za raketne sisteme „Grad“, a srpski zvaničnici su ove navode demantovali od predsednika Srbije do ministra odbrane Miloša Vučevića.

Šta je sve Vučić rekao na večerašnjoj konferenciji za novinare čitajte u našem lajv blogu.

****

BONUS VIDEO – Moskva zabrinuta zbog informacija da srpsko oružje stiže u Ukrajinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare