Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako "nije naročito zainteresovan" za preporuke Evropskog parlamenta po pitanju izbora održanih 17. decembra.

„Kada bih Vam pošteno rekao, nisam naročito zainteresovan šta će biti ili koja će biti preporuka. Znate li šta je bila prošla preporuka Evropskog parlamenta? Pa bila je preporuka zemljama koje nisu priznale Kosovo da ga priznaju. Zamislite da su ih Španija, Grčka, Rumunija, Slovačka ili Kipar poslušali, srećom niko ih nije slušao“, rekao je Vučić nakon Svetosavske akademije u Skoplju.

Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

„Tako da je jasno u kom pravcu to ide. Većinu tamo danas drže zeleni i crveni, zeleni i žuti, kako god hoćete. Uvek će donositi neke preporuke protiv interesa Srbije“, dodao je on.

Predsednik Srbije je naveo i kako će se tada „zahvaliti Evropskog parlamentu na preporukama i da će reći da smo razumeli šta hoće da kažu“.

„Ne mogu da vam objasnim koliko sam se nasekirao i koliko neću da spavam do 8. ili 9. ili bilo kog drugog datuma“, kazao je on.

Vučić je u Skoplju govorio i o opoziciji, navodeći da „razume frustracije“.

„Razumem frustracije kada imate onoliko ljudi na protestu. Više smo mi imali večeras u Skoplju ili tu negde, nego što su oni imali u Beogradu. Neće vam reći koliko je bilo, neću ni ja“, izjavio je Vučić.

***
BONUS VIDEO – Koliko su republički poslanici vladajuće stranke zavisni od predsednika države?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare