Foto: Screenshot/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, komentarišući povlačenje odluke o proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, da su odnosi između komšija i prijatelja više od konvencija, i dodao da su zbog toga odustali od njegovog proterivanja.

„Život i odnosi između komšija su više od koncencija. Nemam šta da izgubimo time što odustajemo od proterivanja ambasadora Crne Gore. Znam da će i to kritikovati“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

„Ne smemo da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske i dobre odnose i mislim da je odluka u tom smislu ispravna“, rekao je Vučić koji je obišao radove na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu.

On je dodao da je dugo razmišljao o tome i da je zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića koji je, kako je rekao, postupio kao ministar suverene države po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku.

„Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije“, objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

Možemo da pokažemo svoju snagu, a ne slabost, time što ćemo da odustanemo od proterivanja ambasadora, dodao je on.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije večeras, nakon hitnog sastanka državnog vrha, da će država povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije.

„Došlo je vreme za prijateljstvo sa Crnom Gorm, predsednik nas je zamolio da razmotrimo ovu odluku. Povućićemo odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore. Učinićemo to još večeras“, rekla je Brnabić nakon sastanka sa Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare