Foto: Screenshot/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras radove na izgradnji nove kovid bolnice u kasarni “Rasina” na periferiji Kruševca koji bi, kako je najavio, trebalo da budu završeni do 15. decembra. On je dodao i da će do petka prvih 800 pacijenata biti smešteno u kovid bolnicu u Batajnici.

„Za tri, najkasnije četiri dana krećemo sa prijemom prvih pacijenata u Batajnici“, rekao je Vučić, dodajući da očekuje da do petka primimo 800 pacijenata u tu kovid bolnicu.

„Ovde, u Kruševcu, je  izvesno da ćemo do 20. decembra sigurno, a nadamo se i do 15 . decembra završiti radove na izgradnji kovid bolnice“, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio nadu da neće biti problema kada je reč o medicinskim radnicima, napomenuvši da za Batajnicu ima dosta dobrovoljaca.

U novoj bolnici na odeljenje intenzivne nege biće smešteno 150 ležajeva, a 350 na odeljenje poluintezivne nege, dodao je on.

Vučić je istakao da ima mnogo obolelih od koronavirusa i u Trsteniku, i u Kragujevcu i u Kraljevu i da je svaki dan važan.

„Došli smo ovde večeras kako bi pokazali ljudima da nam je stalo do njih. Žao mi je što nismo krenuli u izgradnju tri bolnice, negde na severu, ali sa ove dve bolnice moraćemo da pokrijemo veliki deo Srbije“, rekao je Vučić, i istakao da je potpisan ugovor za izgradnju KC Vojvodina, kao i mnogih opštih bolnica širom Srbije.

On je dodao da nam „sigurno predstoji jedna od najtežih sedmica“.

„Sutra je i Krizni štab i mi ćemo da prihvatimo njihove odluke, ali ih molim i skrećem pažnju da mi morao da platimo i penzije i plate, bez obzira na to što nismo radili više u odnosu na prošlu godinu“, rekao je Vučić i dodao da ako zatvorimo sve u Srbiji ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo.

Sa Vučićem u obilasku radova bili su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonacelnica Kruševca Jasmina Palurević.

Izgradnja kovid bolnice u Kruševcu  počela je 10. avgusta. Ukupna površina kompleksa iznosi 12.500 kvadrata i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva.

Klinički centar u Nišu objavio je ranije oglas za zapošljavanje 641 zdravstvenog radnika u kruševačkoj kovid bolnici.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare