Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Otvaranje fabrike Kontinental automotiv Srbija, jedne od najmoćnijih kompanija, u Novom Sadu je veliki dan, i pokazuje koliko su u poslednje tri godine, napredovali i Novi Sad, Vojvodina i cela Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

„Mnogi koji su danas ovde, nisu bili sa nama pre tri godine kada smo otvarali razvojno-istraživački centar u Novom Sadu. Tada mi je jedan mladi optimističan čovek govorio prelepe stvari i kako će mnogo uraditi u Srbiji. Ja sam bio pomalo pesimističan, podozrivo gledao i nadao se bar delu toga. Danas, kada vidim sve ovo, posle samo tri godine, beskrajno sam serćan i ponosan na zemlju i ljude koji rade u Kontinentalu”, rekao je Vučić na svečanosti otvaranja fabrike.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, predstavnicima Kontinentala na odluci da investiraju u Srbiju, ali i domaćim inženjerima, koji su, kaže, umeli da prikažu našu pamet u najboljem svetlu i marljiv rad.

Vučić je istakao da je Razvojno-istraživački centar u Novom Sadu treći centar Kontinentala po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a već isped Austrije i Francuske.

„Verujem da će u ovoj fabrici samo na početku raditi 500 ljudi, kao i da ćemo grinfild investiciju da otvaramo 2022. godine“, rekao je Vučić.

„Ovo sve izgleda potpuno drugačije u odnosu na pre nekoliko godina i pokazuje koliko su Vojvodina, Novi Sad i Srbija napredovale“, poručio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare