Donald Tramp, Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudili su pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika i kandidata na predstojećim izborima Donalda Trampa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je „duboku zabrinutost zbog pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD i prijatelja Srbije Donalda Trampa i snažno osudio nasilje kao način političke borbe“.

„Želim mu brz i uspešan oporavak, uveren da će iz ove borbe izaći još jači“, napisao je predsednik Vučić na mreži X.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je pokušaj ubistva Donalda Trampa i poželeo mu brz i uspešan oporavak, dodajući da je atentat na bivšeg predsednika SAD tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka.

“Atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa najveći je, žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka. Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo, i njegovo opravdanje. Kako se videlo, to postaje i veoma ozbiljan bezbednosni rizik. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. Zato je obaveza celog društva da se tome suprotstavimo. Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspešan oporavak,” izjavio je Dačić, a saopštio je MUP.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom svog mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare