Vučević pitao Vučića da poništi izbore koje su izgubili

Politika 15. jun. 202110:44 > 11:35
Podeli:
Foto: Arhiva

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je prethodne večeri, gostujući na televiziji Pink, da ga je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, pitao da li da ponište izbore za savete mesnih zajednica, jer su naprednjaci izgubili na određenim mestima.

U Mesnoj zajednici „Ivo Andrić“, Savet su preuzeli nezavisni kandidati, jer je pet kandidata uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana. Ostala četiri člana biće predstavnici SNS. U Savetu će biti samostalni kandidati Predrag Milošević, Đorđe Obrenović, Aleksandra Tadijin, Dejan Nemec i Marija Mladenović.

Pročitajte još...

Smena naprednjaka, dogodila se i u Savetu Mesne zajednice (SMZ) „Liman“, gde čak sedam od ukupno 11 članova, čine samostalni kandidati, a identična situacija je i bila i na “Limanu 3” gde je od 11 mesta SMZ čak osam pripalo kandidatima koji nisu članovi vladajuće stranke.

Upravo je to bio razlog zbog čega je, prema svedočenju predsednika Srbije, Miloš Vučević, prvi čovek Novog Sada, pitao šefa srpske države da li da poništi izbore.

“Imali smo razlog da poništimo te izbore. Zvao me je Miloš Vučević i pitao to, a ja sam rekao da ako nema stvarnog razloga za poništenje, da to ne rade. Nemojte da se žalite, nego radite više, tako to rade džentlmeni”, rekao je Vučić,  bez da je obrazložio koji su to razlozi za poništavanje izbora.

Osim ako razlog nije činjenica da su poraženi na pojedinim mestima.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Ova izjava predsednika Srbije, odnosno pitanje koje mu je, kako kaže, postavio gradonačelnik Novog Sada, dodatno “bode oči” ako se ima u vidu da su upravo naprednjaci, odnosno njihovi aktivisti, tokom izbora bili ti koji su u najvećoj meri kršili izborna pravila.

Ponovo je primećeno da vladajuća partija vrši pritisak na glasače, da se njihovi aktivisti nalaze u neposrednoj blizini izbornih mesta, a bilo je i potkupljivanja – delio se šećer, ulje, mesni naresci, pa čak i “SNS kafa”. 

Pročitajte još...

Nova.rs već je pisala da je dan izbora za kandidate u savete Mesnih zejadnica u Novom Sadu počeo je incidentom na Limanu 4, gde je napadnut jedan od nezavisnih kandidata, zbog čega je pozvana i policija.

Dramatično je bilo i na Južnom Telepu, gde su građani tvrdili da SNS džipovima dovozi svoje simpatizere na glasanje, a da se oko samih prostorija šetaju „nepoznati, krupni momci i slikaju ih“.

Kako bi sve bilo „ozbiljnije“, tu je bio brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, koji se svojim prisustvom postarao da „sve prođe u najboljem mogućem redu“.

Prema rečima predsanika Glavnog odbora Narodne stranke, Borislava Novakovića, lokalna gradska vlast preko institucija kojima upravlja stvara samo privid pravnosti, a suštinski sve odluke donose Andrej Vučić i Zvonko Veselinović.

Komentari

Vaš komentar