„Andrej Vučić i Zvonko Veselinović terorišu Novi Sad“

Politika 14. jun. 202109:53 > 10:15
Podeli:
Saopštenje za medije GO Narodne stranke Novi Sad
Foto: Facebook/zarkomicin

Predsednik Glavnog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković rekao je da su jučerašnji izbori za savete mesnih zajednica ogolili i učinili vidljivom činjenicu da je ovaj grad okupiran. Prema njegovim rečima, lokalna gradska vlast preko institucija kojima upravlja stvara samo privid pravnosti, a suštinski sve odluke donose Andrej Vučić i Zvonko Veselinović.

„Prvo – potpuno je jasno da Andrej Vučić upravlja političkom scenom, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnim miljeom Novog Sada. Naš grad ne može biti slobodan sve dok Andrej Vučić upravlja svim bitnim političkim procesima i donosi sve važne odluke u gradskoj vlasti. Kao što Novi Sad ne može biti bezbedan grad, ako u njemu potpuno neometano ordinira i deluje Zvonko Veselinović. Ovaj kriminalni dvojac mora biti onemogućen da učestvuje u javnom životu, jer je to osnovna pretpostavka uspostavljanja reda i zakonitosti“, kaže Novaković.

Foto: N1

Kao Drugo navodi lično prisustvo Andreja Vučića u Novom Sadu, na dan održavanja izbora.

„To nije nikakva pomoć stranačkim kolegama, kao što se prikazuje u medijima, nego poseta koja ima za cilj da disciplinuje, opomene i pripreti lokalnom odboru SNS-a da „Novi Sad ne sme pasti“! Dakle, Andrej Vučić samo prenosi poruku svoga brata, da se novosadski naprednjaci „ne igraju glavom“! Treće – Andrej Vučić je lično usmeravao prljavu kampanju lokalnog SNS-a, koja je autentične i nezavisne kandidate građana sve vreme vređala i omalovažavala. Nikada ružnija kampanja nije viđena i vođena u Novom Sadu.
Osnovni ton toj netrpeljivosti i agresivnosti dao je upravo Andrej Vučić svojim prisustvom i instrukcijama“, kaže Novaković.

Četvrto što doprinosi neregularnosti ovih izbora, prema njegovim rečima, jeste angažovanje kriminalaca u kampanji SNS-a.

„Tokom kampanje, direktnom kupovinom glasova, naročito su se isticali lokalni krimosi i lični prijatelji gradonačelnika Miloša Vučevića – Marko Bosanac Boske i Slobodan Milutinović Snajper. Izbori u Novom Sadu ne mogu biti slobodni sve dok kriminalci kupuju glasove za SNS! Peto – protivno svim pritiscima i pretnjama građani Novog Sada su izlaskom na izbore pokazali odlučnost i hrabrost. Novi Sad ne podržava politiku Aleksandra Vučića“, kaže Novaković i zaključuje:

„Ono što je SNS doživeo juče samo je nagoveštaj i najava onoga što će se dogoditi na narednim izborima“.

Pozivamo još jednom tužilaštvo i policiju da temeljno i pažljivo istraže i analiziraju sve elemente kriminalizacije izbornog procesa u Novom Sadu. Novi izbori moraju biti održani u pravno regularnim uslovima ili neće biti izbora. Vreme ćutanja i tolerisanja bahatosti Vučićevog režima je prošlo, kaže Bora Novaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar