Nebojsa Stefanovic Ben Volas
Ben Volas i Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da su tokom njegove ovonedeljne posete Srbiji dve države potpisale značajan sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije.

Volas je za britanski Telegraf rekao da je u interesu Londona da bude „angažovan u postjugoslovenskom razvoju“, i dodao da će Velika Britanija pomoći Srbiji da se odupre ruskom „zlobnom uticaju“ i „manipulaciji“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„U našem je interesu da pomognemo zemljama poput Srbije da budu otporne na zloćudne aktivnosti i uticaje. Na mestima gde vidimo delovanje drugih država, slabljenje zemalja ili njihovo podrivanje ili pokušaj manipulacije njima, u našem je interesu, naravno, da pružimo podršku tim zemljama“, rekao je Volas.

Volas je za Telegraf rekao i da Velikoj Britaniji ne smeta što Srbija ima prijateljske odnose sa Rusijom, „jer je Srbija vojno neutralna“.

Britanski ministar se u sredu i četvrtak u Beogradu sastao sa najvišim zvaničnicima Srbije, uključujući predsednika Aleksandra Vučića i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića.

Nakon sastanka Volasa i Stefanovića, Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva ministra potpisala Aranžman o unapredjenju saradnje u oblasti odbrane, ne navodeći njegove detalje.

U tom saopštenju je navedena Stefanovićeva ocena da su dve države potpisivanjem Aranžmana o unapredjenju saradnje u oblasti odbrane „izrazile spremnost i opredeljenje za nastavak intenzivne bilateralne saradnje izmedju dva ministarstva i dve vojske“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare