Na društvenoj mreži Telegram pojavio se navodni snimak hapšenja iz severnog dela Kosovske Mitrovice na kojoj specijalci naoružani dugim cevima u lokalnoj perionici u blizini gradske autobuske stanice hapse nenaoružanog muškarca.

Kosovska policija je na društvenim mrežama potvrdila hapšenje muškarca sa inicijalima N.O. i dodala da je odveden u policijsku stanicu.

Kako je saopštila Kosovska policija, on se tereti za napad i ugrožavanje vojnika KFOR-a.

Kancelarija za KiM: Uhapšen radnik komunalnog preduzeća iz Kosovske Mitrovice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su „pripadnici Кurtijeve specijalne policije uhapsili Srbina Nenada O. iz Кosovske Mitrovice i to samo dan nakon dijaloga u Briselu“.

„Ovo hapšenje koje nije slučajno tempirano na jutro posle dijaloga u Briselu, jasno pokazuje da Aljbin Кurti neće smirivanje tenzija, neće deeskalaciju već hoće nove krize i tenzije“, navela je Kancelarija.

Kako je saopšteno, Nenad O. je radnik komunalnog preduzeća iz Кosovske Mitrovice i otac četvoro dece, uhapšen je jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici Rosu, sa uperenim automatskim oružjem.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu će, kako je saopšteno, preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju odmah biti obezbedjen advokat i pravna pomoć.

Navodi se da je „Nenad osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize čime Кurti i njegovi eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda i proglase Srbe kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine“.

***

BONUS VIDEO: Srbi sa Kosova krenuli u Beograd da daju podršku Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar