I Stefanović snimljen sa Kovačem pre dve godine VIDEO

Politika 26. avg. 202122:02 > 22:52
Podeli:
Nebojša Stefanović

Pre nekoliko dana u javnosti je objavljena fotografija ministra policije Aleksandra Vulina, koji je bio u zagrljaju osuđivanog Vladimira Kovačevića Kovača, vođe navijača Rada. Kako piše portal Direktno, nije samo Vulin u društvu "žestokih momaka", već su njegovim "stopama" pošli Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, i Slaviša Kokeza, nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: Direktno/Nova.rs

Direktno je objavio snimak prijateljskog ćaskanja na kojem su, kako su naveli, dvojica funkcionera Srpske napredne stranke sa pomenutim Vladimirom Kovačevićem Kovačem.

Taj portal piše da nije Kovač bio jedini koji se našao u neposrednoj blizini Stefanovića i Kokeze, budući da su vođi navijača Rada društvo pravili Nenad Alajbegović, zvani Alajbeg, vođa Zabranjenih, koji je više puta ranjavan, kao i Miloš Šušilović Kostić, takođe iz navijačke grupe „Zabranjeni“.

Sudeći po snimku, do sureta je došlo 27. novembra 2019. godine, malo pre ponoći.

Direktno je objavio da je Vladimir Kovačević Kovač u periodu od 2004. do 2020. godine evidentiran kao izvršilac ukupno 18 krivičnih dela, i to: tri krivična dela u vezi sa oružjem (sva tri puta mu je oduziman pištolj), teška krađa, teška telesna povreda, izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, izazivanje opšte opasnosti, napad na službeno lice u vršenju službene duđnosti, nasilničko ponađanje, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Takođe taj medij navodi da Nenad Alajbegović Alibeg je u periodu od 1993. do 2011. evidentiran kao izvršilac 67 krivičnih dela, među kojima se ističu: ubistvo u pokušaju Nikole Mileusnića i Milana Topalovića, teška telesna povreda, nasilničko ponašanje, razbojništvo, krivična dela u vezi sa drogom i oružjem, krađe, iznude, prikrivanja…

Miloš Kostić Šušilović, piše Dirketno, je izvršio ukupno šest krivičnih dela, a to su: krivična dela u vezi sa oružjem (ove godine mu je oduzet pištolj), nasilničko ponašanje, krađe, učestvovanje u tuči.

Fotografije Vulina sa kriminalcima

Portal Nova.rs je inače objavio fotografiju Aleksandra Vulina sa Kovačevićem, a ministar policije sam je priznao da je fotografija nastala na Birfestu, te da je reč o njemu nepoznatom čoveku. Vulin je naveo da njemu svako može da priđe, porazgovara sa njim, pa i da se slika.

On je naveo da ima i fotografije sa sa Vukom Jeremićem, Đinđićem, Đilasom i za te fotografije, kaže, može da bude kritikovan.

„Znao sam sa kim se slikam, tu opravdanja nemam“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova.

U poslednjem broju Nedeljnika objavljena je fotografija na kojoj Vulin sa Stevanom Holićem, saradnikom vlasnika imanja „Jovanjica“. Holić se trenutno nalazi na optuženičkoj klupi Specijalnog suda kao pripadnik grupe koja je proizvodila marihuanu.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar