Foto: Twitter/Aleksandar Jerkovic

Za nekoliko sati u Beogradu će početi "najveći skup ikada viđen u novijoj istoriji Srbije", bar po rečima predsednika Aleksandra Vučića. Sve je spremno, autobusi su tu, a i "podrška" nestrpljivo čeka. Kako kaže poslanik Srpske koalicije NADA Aleksandar Jovanović - "Vežite se. Počinje ludilo".

Poslanik je uz, možemo reći pravi opis trenutne situacije, na Tviteru objavio snimak u kojem je prikazano oko 40 autobusa, parkiranih u ulici Bulevar Milutina Milankovića.

Kako je poznato, za ovaj skup angažovano je 2.200 autobusa, ali jutros su se na društvenim mrežama pojavile i spekulacije da će stići 3.572 autobusa i 169.000 ljudi.

Takođe, nepoznate osobe izbušile su tokom noći gume na više autobusa čačanskog autoprevoznika. Pretpostavlja se da pomenuti incident ima veze sa današnjim mitingom.

Pročitajte još...

Podsetimo, današnji skup ispred Narodne skupštine, kao „najveći ikada“, Vučić je najavio neposredno nakon održavanja skupa „Srbija protiv nasilja“ u ponedeljak, 8. maja, kada se na poziv opozicionih poslanika ispred skupštine okupilo nekoliko desetina hiljada građana, tražeći zaustavljanje promocije nasilja u javnosti, institucionalnu odgovornost za masovna ubistva, smenu ministara i hitno zasedanje Narodne skupštine.

BONUS VIDEO Sve je tu, sendviči, lanč paketi, zastave i „uvek uz Vučića“: Nišlije krenule i vozom u Beograd na miting

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare