Foto:Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda i Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je danas da je SNS u drugom krugu izbora za lokalni parlament u Šapcu dobila 30.042 glasa.

Vesić je naveo da su uslovi za izbore u Šapcu bili najneregularniji od svih izbora koji su održani u Srbiji.

„Bio sam noćas u Šapcu sa našim ljudima koji se bore da odbrane pravo građana i da se formira vlast onako kako su oni glasali. Nema grada u Evropi gde se glasa nekoliko meseci u dva izborna kruga, ali očigledno tako Dragan Ðilas i Nebojša Zelenović vide demokratiju“, rekao je Vesić za TV Pink.

Neverovatno je da, dodaje on, Zelenović u prvom krugu dobije 18.285 glasova, što je skoro 12.000 glasova manje od SNS i da se ponavljaju izbori u cilju da Zelenović ostane na vlasti.

„To nije demokratija, demokratija je da se poštuje izborna volja građana, iako se izgubi za jedan glas, da se izborna volja prihvati jer su građani ti koji odlučuju ko će vladati“, rekao je Vesić.

Po našem zakonu, kaže on, opozicija u svakom gradu ima tačno onoliko predstavnika biračkih odbora procentualno koliko ima mandata u prošlom savezu.

„Gde je SNS na vlasti opozicija je svuda imala svoje predstavnike biračkih odbora i učestvovala je u radu biračke Komisije. U Šapcu opoziciona stranka, koja je do ovih izbora bila Srpska napredna stranka, nije imala nijednog predstavnika biračkog odobora“, naveo je Vesić.

Kaže da SNS članovima biračkog odobra nije bilo dozovoljeno da priđu materijalu, nego da stoje sa strane i gledaju kako drugi vode birački postupak.

„Takode, nisu dozvolili ni jednom coveku SNS-a da bude u komisijama koje odlaze na glasanje. Prema tome, to je najneregularniji izborni proces koji je ikada održan u Srbiji“, rekao je Vesić.

On je dodao da su juče izbori ponovljeni na 27 biračkih mesta i dodao da je SNS dobila 52 odsto glasova na tim biračkim mesta, a da je 21. juna imala 46 odsto glasova.

„Oni su dobili 26 odsto i opet traže ponavljanje novih 27 biračkih mesta. To im je ocigledno strategija da se održe na vlasti još koju nedelju“, rekao je Vesić.

Naveo je i da je evroposlanica iz Slovenije Tanja Fajon pozvala sve građane da glasaju za Zelenovića i dodao da se Srbija tako mešala u izbore u Sloveniji, i pozivala da glasaju za njenog protivkandidata, da bi to završilo u Evropskom parlamentu.

„Mi ćemo odbraniti izbornu volju građana pa da se izbori ponavljaju još pedeset puta, svaki put ćemo izaći na izbore i pobediti Zelenovića i njegove stranke“, rekao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare