Goran Vesić Foto:Vesna Lalić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić još jednom je uspeo da uzburka društvene mreže. Naime, on je gošćama jedne emisije poklonio, ni manje ni više - po drvo.

Pored drveta, gošće emisije na poklon su dobile saksije sa cvećem, kao i njegovu Knjigu o Beogradu.

Pročitajte još:

„Dragim damama Sanji Marinković, Suzani Mančić, Emini Jahović i Jeleni Tomašević, poklonio sam danas po jedno drvo koje Grad Beograd sadi u sklopu nove akcije u kojoj građani putem aplikacije mogu da kupe drvo koje će JKP Zelenilo da zasadi u izabrani park. Takođe, poklonio sam im i saksije sa cvećem koje takođe pravi naše ”Zelenilo Beograd” i moju Knjigu o Beogradu, sa lepim i poučnim pričama o istoriji, važnim ljudima i događajima iz bogate prošlosti našeg grada“, napisao je Goran Vesić u objavi na Fejsbuku.

Ovo gostovanje izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, a samo neki od komentara bili su: „Lepo, lepo. A kamermanu ništa.“, i „Hahahahahahah, tvoja knjiga“ i „Nisi odgovorio na pitanje odakle ti odelo od 1000€ i odakle ti pare za letovanje 80000€???“.

Podsetimo, nedavno se Goran Vesić obrušio na voditelja Ivana Ivanovića, samo zato što je otkrio da je „večiti zamenik“ gradonačelnika, na letovanje potrošio 80.000 evra.

Vesićeva „ljubav“ prema drveću

„Gde god nađeš zgodna mesta, tu drvo posadi! A drvo je blagodarno pa će da nagradi“, stihovi su čuvene dečije pesme „Sadi drvo“ Jovana Jovanovića Zmaja.

Ako pogledamo Vesićev današnji performans, čini se da se poveo stihovima čika Jove i odlučio da svoju ljubav prema drveću podeli sa drugima.

Ipak, njegove čuvene akcije od ranije, dovode u pitanje njegov odnos prema zelenim površinama u glavnom gradu.

Seča drveća po Beogradu počela je sa parkom “Borići” na Petlovom brdu pre dve godine. Kako podseća Istinomer, tada je Vesić izjavio da je to bilo neizbežno uraditi, a da se razvoj grada zbog „jednog stabla ili grupe stabala“ ne može zaustaviti.

Usledio je Kalemegdan zbog gondole koja nije ni izgrađena, jer je Upravni sud doneo odluku o privremenoj obustavi radova.

Zamenik gradonačelnika je taj problem „rešio“ tako što je JKP „Zelenilo-Beograd“ zasadilo – palme.

Planirana je i seča skoro 30 hektara šume na Košutnjaku, zbog izgradnje Sportskog centra koji finansira Vlada Srbije.

Tu je i čuvena rekonstrukcija Trga Republike, kojom je sam centar u potpunosti izbetoniran uništavanjem poslednjih tragova zelenila.

Najnoviji primer je definitivno seča u parku na Banovom brdu, koja je imala srećan epilog.

Naime, na najavljenu akciju građani su odgovorili protestom i uspeli da sačuvaju svoj parkić.

 

Ranije danas, inicijativa „Ne davimo Beograd“ poručila je Vesiću da podnese ostavku i tom prilikom podsetila na njegova neispunjena obećanja.

„Podsećamo da je Vesić u januaru ove godine, dok su na ulicama trajali protesti zbog zagađenja vazduha, obećavao milion novih stabala u Beogradu. Ovakvo razbacivanje nestvarnim ciframa i megalomanska obećanja služe jedino za obmanjivanje javnosti, dok se u realnosti i broj zelenih površina i broj stabala rapidno smanjuje. Samo nekoliko meseci nakon ovog obećanja, grad je krenuo u donošenje plana za seču skoro 30 hektara šume na Košutnjaku, 4 hektara na auto-putu kod Zmaj pumpe, a veliki broj parkova i zelenih površina u gradu je u konstantnoj opasnosti od uništavanja“, naveli su iz NDB.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare