Goran Vesić Foto:Vesna Lalić

Inicijativa Ne davimo Beograd (NDB) poručila je danas zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da, pored njihove ideje o sadnji drveća, koju je ocenio kao dobru, prihvati zahtev u celosti i snosi odgovornost za katastrofalnu destrukciju grada, podnese ostavku, ali i bude dostupan pravosudnim organima, saopštila je ta organizacija.

Oni su gradskim službama poslali mapu sa više od 300 lokacija suvog drveća u Beogradu očekujući da se stabla zamene, a umesto reakcije institucija, koje bi prema ovom zahtevu postupile, u medijima se oglasio Vesić obećanjem da je zamena već u planu i da je Grad već posadio 767 stabala.

„Voleli bismo da ovoga puta možemo da poverujemo čoveku koji je toliko puta u prošlosti obmanuo javnos“t, ističe NDB, uz podsećanje da je Vesić u januaru, dok su na ulicama trajali protesti zbog zagađenja vazduha, obećavao milion novih stabala u Beogradu.

Prema oceni NDB, takvo razbacivanje nestvarnim ciframa i megalomanska obećanja služe jedino za obmanjivanje javnosti, dok se u realnosti i broj zelenih površina i broj stabala rapidno smanjuje.

„Umesto obećanja, manipulacija i laži korumpiranih političara koje služe kao štit podobnim investitorima za iskorišćavanje naših javnih i prirodnih dobara, očekujemo da institucije koje su za to nadležne jednostavno rade svoj posao i zaštite javni interes“, poručila je ta organizacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare