Janko Veselinović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Boris Tadić je napao Udruženu opoziciju pre Vulina i Đuke, kao i svih ostalih naprednjačkih trabanata. Time pokazuje da ima neki problem ili, ne daj bože, dogovor sa režimom Aleksandra Vučića", rekao je za naš portal jedan od osnivača Udružene opozicije Srbije Janko Veselinović.

On je na taj način reagovao na izjavu bivšeg predsednika Srbije i lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, koji je naveo da formiranje najnovijeg projekta udruživanja opozicije vidi kao prikrivanje vesti o raspadu Saveza za Srbiju. Tadiće u izjavi za naš portal rekao da je opoziciji potrebna najveća moguća ozbiljnost i odgovornost u konsolidaciji, a „ne nove lakrdije koje samo troše vreme i energiju“.

Foto: Vesna Lalić

„I da smo i pozvani ne bi se uključili u taj novi savez bez jasnih odgovora na ključna pitanja, koja su sve vreme nerazjašnjena – šta je motiv tog okupljanja, po kom kriterijumu i po čemu će se razlikovati od prethodnog koje je evidentno donelo više štete opoziciji, nego Vučiću“, izjavio je, između ostalog, Tadić.

Reagujući na ovu izjavu, Janko Veselinović je istakao da se Tadić pokazao agilnijim od naprednjaka, te da je pre njih napao Udruženu opoziciju Srbije.

“To čak nije uspeo još ni Vulin, ni Vladimir Đukanović Đuka, niti drugi trabanti Aleksandra Vučića. To znači da Boris Tadić, po svemu sudeći, ima neki problem sa sobom ili, ne daj bože, ima dogovor sa režimom”, ističe on, opisujući medijski nastup bivšeg predsednika Srbije kao “tragikomičan”:

“On je nekad bio čovek od ugleda u Srbiji. Mogli smo reći da se borio za demokratske vrednosti, a sada stoji u frontu režima Aleksandra Vučića. Iz dana u dan, iz sata u sat, on i par preostalih članova njegove stranke napadaju opoziciju. I to rade neumorno, kao da im je to jedini posao”, poručio je Veselinović.

Lutovac, Stefanović, Tepić: Bez komentara

Portal Nova.rs je komentar na izjavu Borisa Tadića, pokušao da dobije od predsednika DS-a Zorana Lutovca, kao i funkcionera Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić i Borka Stefanovića.

“Moj komentar je da nemam komentar na izjave koje daje Boris Tadić”, poručio je Lutovac, dok je Stefanović poručio da ne želi da daje izdvojenu izjavu, uputivši nas da sačekamo eventualnu zajedničku reakciju Udružene opozicije Srbije.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar