Foto: Tv Pink

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević ocenila je da deo izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije koji govori o brutalnosti srpske policije nije fer, i da je besmislen i licemeran. Podsetila je na brutalnost koji je evropska policija pokazala tokom demonstracija prethodnih godina i zapitala šta bi se desilo da su demonstranti u Španiji, Nemačkoj ili Francuskoj krenuli na parlament, kao što je to bio slučaj u Beogradu.

Vasiljević je kao nefer, ocenila i tačku izveštaja EK o stanju u medijima.

„Ne možemo da kažemo da je ta tačka fer. Recimo, 2008. godine nije postojao nijedan mediji koji je bio „na drugoj strani“. Danas ima i portala, i nedeljnika, i dnevnih novina, i televizija koji nisu naklonjeni vlasti. Na naslovnim stranama imamo pozive na ubistvo, leševe koji će plutati Srbijom, pozive na ubistvo dece, napadi na porodicu predsednika… Toga nije bilo kada je na vlasti bila Demokratska stranka“, navela je Vasiljević.

Prema njenim rečima, od 2004. do 2008. godine nije postojala nijedna „televizija sa druge strane“.

„Sećamo se i pretnji Oliveri Jovićević sa Javnog servisa zbog jedne rečenice kritike“, navodi Vasiljević.

Ona podseća da je od 2008. do 2011. radila kao savetnica za medije Ivici Dačiću, kojem nije bilo omogućeno da dođe na Javni servis, da je gostovao samo jednom, i to uz dramu.

„Urednici Javnog servisa su trpeli pritiske čak i zbog koalicionog partnera kao što je Dačić, a kamoli zbog predstavnika opozicije,“ kaže Vasiljević.

Batajničko groblje aviona

Vasiljević je gostovala na televiziji Pink gde se dotakla brojnih tema, a izmešu ostalog i Vojske Srbije.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

„U vojsku se ulagalo godinama i posle osam godina danas imamo vojsku kojom država može da se ponosi“, konstatovala je Vasiljević. Ona je dodala da se, kada je Vučić postao ministar odbrane 2012. godine, pričalo o teškom stanju u vojsci i činjenici da nema ni osnovne vojne opreme. Aerodrom Batajnica je, kaže Vasiljević, ličilo na groblje aviona.

Gotujući na televiziji Pink, Vasiljević se osvrnula i na jučerašnju vojnu vežbu  „Sadejstvo 2020“ na poligonu „Pešter. Komentarišući pitanje upućeno Vučiću nakon vežbe, da li vežba treba da bude preteća poruka Bošnjacima, Vasiljević kaže da je Vučić svojim odgovorom hteo da uputi poruku ljudima na Pešteru, iako je pitanje bilo besmisleno.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

#related-news_0

„Ta vežba nije mogla da bude održana na Novom Beogradu, već na Pešteru koji je vojni poligon godinama. Vučić je odgovorio na pitanje poslavši poruku da Vojska Srbije štiti sve predstavnike naroda koji žive u ovoj zemlji“, kaže Vasiljević.

Ona podseća da je Vučić posetio porodicu Šabanredžović, obećao rešavanje problema, a čak je i to zamerano.

„Pola sela je došlo da ga pozdravi i to je nešto što ne može da se naruči i da se odglumi. Vučić je ostao u kući porodice oko sat i po vremena, a stanovnici su čak bili srećni da vide moć svoje vojske. Jer, vojska nije potrebna samo u ratu, već i u miru. Ona se angažuje i u poplavama, požarima, za vreme epidemije kovida“, rekla je Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare