Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao večeras da će prosečna plata u Srbiji u decembru naredne godine biti 960 evra.

Aleksandar Vučić je rekao da će prosečna plata u Srbiji u decembru ove godine biti 840 evra.

Prosečna penzija krajem sledeće godine biti oko 390 evra, rekao je Vučić u „Hit tvitu“ na TV Pink.

Vučić je, govoreći o kritikama, rekao da ga „kritikuju oni koji su neuporedivo bogatiji od njega“.

Vučić je zatim saopštio nove proizvode čija cena će biti snižena.

„Ukupno imamo 37 proizvoda“, rekao je Vučić na listi koji je doneo u emisiju dve korpe.

Vučić je saopštio da će marmelada koštati 199 dinara umesto 390, a džem od jagode će biti snižen sa 339 na 229.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

„Ogorman je popust“, rekao je Vučić nakon što je pročitao sniženu cenu džema od jagode.

„Ulje sa 160 dinara na 144 dinara, doneo sam i ono što su tražili brašno tip-500 sa 79 na manje od 50 dinara“, rekao je Vučić citirajući naslovnu stranu „Nove“.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Vučić je rekao da će petit keks biti snižen sa 180 na 119 dinara, zatim namaz sirko sa 217 na 159 dinara, a pasulj 250 dinara. On je naveo i da će grašak biti snižen sa 180 na 139 dinara.

Kilogram kupusa biće 69 dinara umesto 99, 99, margarin „Dobro jutro“ sa 103 biće snižen na 79, a kiselo mleko od 400 grama biće 64 dinara, saopštio je Vučić.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

„Viršle, redovna cena 109, bolja cena je 79 dinara. Jetrena pašteta sa 75 dinara na 49 dinara. Luk, na koji su se žalili, bio je 99, a sada je 79 dinara“, izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da će jetrena pašteta biti 49 dinara, luk 79, sapun 49, a pasta za zube na 99 dinara.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

„Ukupno imamo 37 proizvoda… Targetirali smo one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije“, rekao je Vučić o ukupnoj listi sniženih proizvoda.

Dodao je i da oni koji ga kritikuju „nemaju šta da ponude građanima“.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Vučić: Sat mi je poklonio Miloš Zeman, košta oko 1.000 evra

Predsednik je pokazao sat koji nosi na ruci i kaže da se radi o poklonu Miloša Zemana.

Vučić se u emisiji „Hit tvit“ osvrnuo i objave na društvenim mrežama da nosi skupoceni sat. On je rekao da je taj sat poklon od predsednika Češke Miloša Zemana.

„Vrednost ovog sata je negde oko 1.000 evra. To je poklon mog prijatelja, predsednika Češke Miloša Zemana“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

On je najavio da će sat pokloniti prvom srpskom detetu koje se u 2024. godini bude rodilo na Kosovu.

Vučić o tašnama njegovih savetnica: Ta torbica košta 185 evra

Na pitanje voditeljke o slikama njegovih savetnica Tanje Jović i Suzane Vasiljević i cenama njihovih tašni, Vučić je rekao da nema problem da odgovori na to pitanje.

„Tanja Jović je moj spoljnopolitički savetnik, radila je na Radio-televiziji Vojvodine mnogo godina, ona je osam godina moj savetnik. Jedna divna žena, veoma posvećen radnik, ona je živela sa čovekom koji je bio inače imućan u inostranstvu na Kipru, on je umro i ona je sada sama. Za torbicu su lagali da košta 3.000-5.000 evra, ta torbica košta 185 evra i to ovde u Srbiji“, rekao je Vučić.

Foto: Instagram/daughter.of.the.desert

Za Suzanu Vasiljević, Vučić je rekao da je ona osoba koja izaziva „različite reakcije, kao i on“.

„Ona ima ogromnu energiju, nije lako sa njom ni raditi, ali je izuzetno marljiva i energična. Ona je radila 15 godina u BBC-u.

„Ona ima neke slike koje ne krije. Bila je udata za stranog bogatog državljanina, ima automobil od 5.000 evra i ona voli da se oblači i ima takav životni stil“, dodao je Vučić.

On je rekao i kako Suzana Vasiljević živi sama i kako sav novac troši na sebe.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije je naveo i da je Suzana Vasiljević bila i savetnik kod Ivice Dačića i Vojislava Koštunice i dodao je da tada nju niko nije kritikovao zbog ovoga.

„U to vreme nikada niko nije govorio o njenoj tašni. Ljudi se tada nisu setili da kritikuju. Ona ima pristojnu platu, vredno radi. Nikada ništa nije nekome ukrala, a ja da se bavim cipelama i torbama svojih političkih protivnika, slušajte čak i da sam nekada nešto slično pokušao, sam bih se izvinio za tako nešto“, rekao je Vučić.

Vučić o izborima: Spreman sam da održimo izbore do marta

Upitan o zahtevu opozicije da se raspišu vanredni parlamentarni i beogradski izbori, Vučić je rekao da će „izbora biti svakako“ i da je on spreman.

On je istakao da je spreman da održi izbore do marta.

„Ja sam spreman da u skladu sa ovim što su napisali održimo izbore. Samo moraju da mi kažu šta su tačno mislili, a znam da su mislili nešto drugo… Oni su rekli da žele izbore 4. marta, pred moj rođendan, hteli su da proslave moj rođendan još jednim porazom. Dakle, to znači do kraja ove godine. Znači tada bi bilo… Evo zakazaćemo izbore za četvrti mart ili za nedelju ranije“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

A voditeljka Verica Bradić je pročitala da se u zahtevu opozicije navodi da „izbori mora da se raspišu do kraja godine“.

„Tako su oni naspisali, e sada da li su mislili na moj rođendan ili nešto drugo, uzeću u obzir i njihovu nepismenost i ja ću im izaći u susret. Nećete na silu da dođete na vlast…“, poručio je on.

Vučić o smeni Vulina: Možda sam planirao da ga smenim, sad mu produžili mandat

Predsednik Srbije se osvrnuo i na pisanje medija o mogućoj smeni Aleksandra Vulina sa čela Bezbednosno-informativne agencije.

„Pa kao što neće biti postavljen, produžili su mu život. Možda sam i planirao da smenim, a sad ne mogu da smenim pošti su to saznali“, odgovorio je Vučić na pitanje da li će Vulin biti smenjen.

Aleksandar Vulin Foto: M.M./ATAImages

„Marko Đurić u BIA? Au, nikad o tome nisam ni razmišljao. Nikad u životu nisam razmišljao za Marka Đurića u BIA, eto Vulina, produžili mu mandat“, dodao je on.

Vučić je rekao i da se Vulin pojavio na događaju koju organizuje američka ambasada povodom godišnjice Hilijard operacije, zato što je bio pozvan.

„Zvali ga i pojavio se. Ne ide čovek bez poziva, koga je zvao tamo, nemam pojma niti me interesuje“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare