Foto: UDS

Predsedništvo liste Ujedinjena demokratska Srbija odlučilo je da otkaže sve planirane veće skupove do kraja izborne kampanje, saopštila je ta koalicija.

Odluka o otkazivanju skupova u Beogradu, Novom Sadu, Lebanu, Zrenjaninu, Subotici, Nišu, Leskovcu doneta je, kako je obrazloženo, u cilju zaštite zdravlja građana, u trenutku kada situacija sa epidemijom koronavirusa postaje ozbiljna.

Iz UDS je najavljeno da će nastaviti sa redovnim predizbornim aktivnostima na manjim skupovima na kojima će se u potpunosti pridržavati svih propisanih mera zaštite od epidemije.

Đurišić: UDS će za dve godine u širokom demokratskom frontu pobediti Vučića

Ujedinjena demokratska Srbija želi da na predstojećim izborima napravi prvi korak ka pravljenju jedne političke organizacije koja će za dve godine u širokom demokratskom građanskom frontu, pobediti Aleksandra Vučića, izjavio je prvi na listi te koalicije Marko Đurišić.

On je, tokom predstavljanja liste UDS u Zemunu, poručio da stvari u Srbiji mogu da se menjaju na izborima i pozvao sve građane da na njih izađu, „vodeći računa o svojoj i bezbednsoti svih drugih koji učestvuju u izbornom procesu“.

Srbija može da bude zemlja dobrih vesti, da je dobra vest da Zemun može da bude grad, da se Srbija disciplinovala, da se lokalna vlast bavi lokalnim problemima građana, a ne da se krije iza visokopolitičkih tema i da zanemaruje potrebe građana, rekao je Đurišić.

Zemun da postane grad

Funkcionerka UDS Tatjana Macura rekla je da je jedan od ciljeva te koalicije da Zemun konačno postane grad, a najveća naselja u njemu, poput Batajnice, dobiju status opštine.

Jedan od gorućih problema Zemuna je kanalizacija. Lokalne vlasti, kao što i inače rade, sve urade do pola. Postavlja se fekalna, a ne kišna kanalizacija. Određeni delovi zemunskih naselja i dalje su pod velikom količinom vode, potopljeni su usled velikih padavina, upozorila je Macura.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare