Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

U luksuznom objektu na Senjaku koji se vodi na Aleksandra Šapića, predsednika Opštine Novi Beograd i novoizabranog funkcionera SNS, juče je otvoren kanadski vrtić, a generalni direktor tog vrtića je Vladimir Šapić, rođeni brat Aleksandra Šapića. Reč je o zemljištu na kojem je Šapić gradio bez dozvole i bez ikakvih posledica. Sudeći prema podacima iz katastra, luksuzna vila menja vlasnika, što ukazuje na to da je ovu nekretninu najverovatnije prodao.

O nekretninama koje poseduje Aleksandar Šapić nereteko se pisalo u medijima. Gotovo sve su izgrađene bez građevinske dozvole, pa i ova poslednja na Bežanijskoj kosi, koju je kupio krajem prošle godine.

Međutim, mnogo veća Šapićeva investicija bila je luksuzni kompleks na Senjaku, a u okviru kojeg je sada otvoren vrtić. Kako se navodi u bazi imovine Krika, na tom prostoru bivši vaterpolista izgradio je vilu od 580 kvadrata, sportski objekat od 286 kvadrata, kao i bazen površine od 56 kvadratnih metara. Tu je i pomoćni objekat od 35 kvadrata i nadstrešnica od 145 kvadrata.

Svi ovi objekti izgrađeni su bez dozvole i odobrenja za gradnju.

Kako je Šapić ranije izjavljivao, za sve te objekte podneo je zahtev za legalizaciju, a dokle je postupak stigao nije poznato.

Ipak, u katastru nepokretnosti nije naznačeno da je objekat na adresi na kojoj je otvoren vrtić nelegalan, iz čega se može zaključiti da je u međuvremenu legalizovan.

Zanimljiva je takođe napomena da je pokrenut postupak promene nosioca prava na objektu, što bi moglo da znači da je u toku proces njegove prodaje.

Da li kompleks na Senjaku prodaje i kome, kao i kakav je aranžman napravio sa firmom koja stoji iza kandskog vrtića, novinari “Nove” pokušali su da pitaju Aleksandra Šapića. On je, međutim, odbio da govori za naš list.

“Šta vi mislite da imam amneziju, da sam zaboravio na vas? Ne razumem”, kratko nam je rekao predsednik Opštine Novi Beograd, očito nezadovoljan pisanjem našeg portala i lista o njemu, pa pitanja nismo ni uspeli da mu postavimo.

Krivična prijava zbog renoviranja vile

Osim kompleksa na Senjaku, Šapić je vlasnik kuće na Bežanijskoj kosi površine 149 kvadrata. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara.

Kako su izveštavali novinari portala Nova.rs, na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a Šapić je tvrdio da za radove koje izvodi ima dozvolu. Međutim, baš zbog radova, protiv predsednika Opštine Novi Beograd je krivičnu prijavu podneo njegov prvi komšija Ljubinko Pejović.

Aleksandar Šapić, kuća
Foto: Nova.rs

U prijavi se navodi da je ugrozio kvalitet njegovog stanovanja i drastično umanjio vrednost njegove nekretnine.

“Sedam dopisa je poslato Gradskoj građevinskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje Aleksandra Šapića. Pisao sam i pritužbu glavnom inspektoru grada Beograda na rad inspektora zaduženog za ovaj slučaj. Na sve to dobili smo samo jedan odgovor – da čekaju da se izjasni Šapić”, rekao je za Nova.rs ranije Vladimir Gajić, advokat porodice Pejović.

Inače, tokom radova na Šapićevoj vili, Pejovićima je prvo poplavio podrum, da bi potom potom počeo da im otpada i plafon.

Osim pomenutih nekretnina, Šapić u svom vlasništvu ima i dva stana – dvoetažni od 180 kvadrata i triposobni površine od 98 kvadratnih metara.

Od Đilasa do Vučića

Podsećamo, Aleksandar Šapić i njegov pokret SPAS su se pre četiri meseca kolektivno učlanili u SNS. On je na sednici Glavnog odbora naprednjaka izabran za potpredsednika GO SNS.

Opšte je mišljenje da je u redove naprednjaka doveden da bi SNS zadržao vlast u prestonici, u kojoj se Šapić dobro kotirao, a u više navrata je i sam rekao da je zainteresovan da bude gradonačelnik Beograda.

Bio je jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa, tada funkcionera DS i gradonačelnika Beograda. Postao je njegov pomoćnik 2009. i na toj funkciji je bio do izbora na mesto predsednika Opštine Novi Beograd, u junu 2012. godine.

BONUS VIDEO Novinar N1 očitao lekciju Šapiću: Postavio mu isto pitanje 9 puta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare