Aleksandar Sapic
Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Građevinska inspektorka Marica B. koja je bila zaposlena u opštini Novi Beograd, dobila je premeštaj u Obrenovac nakon što je 2015. godine, po telefonskoj prijavi, izašla na teren u Ulici generala Mihajla Nedeljkovića, a tamo je, u ulozi investitora, sačekao predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić koji joj je poručio da se vrati odakle je došla, posle čega je premeštena u Obrenovac.

Redakcija lista „Nova“ imala je uvid u službenu belešku koju je građevinska inspektorka sačinila nakon „spornog“ teretna.

„Dana 3. oktobra 2015. godine, kao dežurni građevinski inspektor, primila sam telefonsku prijavu da se izvode građevinski radovi u Ulici generala Mihajla Nedeljkovića 102 u Novom Beogradu. U 13 časova izašla sam na lice mesta i zatekla radnike koji izvode radove na dogradnji stambenog objekta. Pitala sam radnike ko je investitor, a oni su rekli da će da ga pozovu. Nakon 10-ak minuta pojavio se predsednik GO Novi Beograd g-din Aleksandar Šapić i odmah me pitao ko me poslao. Ja sam rekla da dolazim kao dežurni građevinski inspektor na osnovu telefonske prijave i pitala sam ga da li ima dozvolu za izvođenje radova. On mi je odgovorio da je sve papire odneo u opštinu i da će se on lično pobrinuti da pregleda sve predmete koje ja vodim. Na kraju mi je rekao da idem odakle sam došla tako da nisam bila u mogućnosti da izvršim uviđaj, niti da sačinim zapisnik. Na licu mesta sačinjene su tri fotografije“, navela je u službenoj belešci inspektorka Marica B.

Kako smo saznali, Marica B. je nakon ovoga premeštena na radno mesto u beogradskoj opštini Obrenovac.

Redakcija našeg lista pokušala je da sazna više informacija o daljoj sudbini građevinske inspektorke, pa smo upitali GO Obrenovac da li je i dalje na tom radnom mestu, ali smo u neformalnom razgovoru sa radnicima ustanovili da više ne radi na toj opštini.

Poslali smo pitanja i opštini Novi Beograd, ali do zaključenja ovog teksta odgovore nismo dobili.

U iščekivanju zvaničnog odgovora opštine, pojedini mediji su ranije pisali da je Šapić potvrdio da je tačno da je pomenutog datuma bio na adresi, istakavši da je sporni objekat iznajmio od vlasnice uz dogovor da ona uredi dvorište, postojeće nadstrešnice, staze kao i da sredi unutrašnjost kuće.

„Gospođa … je radove koje je trebalo da izvede ujedno prijavila opštini dana 17. avgusta 2015. godine. Kada su radovi započeti, građevinski inspektor Velibor Stojanović je izlaskom na teren i uvidom u postojeću dokumentaciju konstatovao stanje i sačinio belešku“, navodi se u službenoj belešci.

Šapić je tom prilikom opisao i scenu sa inspektorkom Maricom B.

„Te subote pozvala me je vlasnica pošto su je pozvali radnici sa terena i obavestili je da je došla inspektorka koja zahteva da hitno dođe investitor i da se momentalno obustave radovi. Pošto je tog vikenda gospođa bila van Beograda, pozvala me je i zamolila da ja odem pošto sam uponat sa celim perdmetom (a sve iz želje da ne dođe do nekog nesporazuma, misleći na moj položaj u opštini). Dolaskom na adresu upoznao sam inspektorku da je sva dokumentacija predata u opštinu i da je njen kolega izlazio i sačinio belešku. O svemu ovome kao i o načinu moje komunikacije sa inspektorkom mogu da posvedoče i radnici koji su bili na terenu. Tačno je da sam pitao inspektorku o čemu se radi i postavio sam joj pitanje o njenom radu, jer da je bila ovako ažurna, kao u ovom slučaju gde je sve u skladu sa zakonom rađeno, ne bi došli su situaciju da na javnim površinama niču bespravni objekti i da je te predmete većinom ona vodila, a sve podstaknut dopisom koji sam prosledio 30. septembra 2015. godine i koji se odnosi na postupanje imenovane inspektorke u predmetu bespravne gradnje… Zbog njenog postupanja u predmetu ja kao predsedik opštine trpim pritiske građana i doveden je u sumnju moj rad…“, navodi se u dopisu koji je potpisao Aleksandar Šapić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Parcela pored sporne u vlasništvu Šapića

Interesantno je i da se parcela u Ulici generala Mihajla Nedeljkovića, a koja se nalazi pored objekta koji je bio sporan prilikom izlaska građevinske inspektorke Marice B., u vlasništvu Aleksandra Šapića.

Reč je kući koja izlazi na glavnu saobraćajnicu Partizanske avijacije, a o kojoj je Nova.rs ranije pisala, kada je bio sporan privatni parking napravljen na javnoj površini.

Bonus video: Zaplena heroina na Gradini

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare