Nenad Kulacin Aleksandar Sapic i Marko Vidojkovic
Foto:Ivan Dinić/Nova S/TANJUG/ JADRANKA ILIC

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Šapića povodom pretnji koje je izneo na račun Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, autora podkasta "Dobar, loš, zao" koji se emitujuje na portalu Nova.rs. Inače, Vidojković i Kulačin su podneli krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti, nakon što je Šapić izjavio da bi im iščupao srce.

Šapić je najpre pretio Kulačinu, i to nakon što ga je Vidojković pozvao da gostuje u njihovom podkastu.

„On je na to pobesneo, jer nisu mu prijale ni naše kolumne o njemu, a naročito je pobesneo jer je čuo da smo u jednoj emisiji rekli da mu je krpljen anus u Urgentnom centru. On je to pogrešno čuo, jer mi smo rekli da smo čuli da je krpljen u Urgnetnom, nismo spomenuli anus. Potom je on pobesneo i rekao da će Kulačinu da iščupa srce. Upozorio sam Kulačina šta ga čeka ako sretne Šapića“, rekao je Vidojković ranije.

Šapić se tu nije zaustavio već je, gostujući u emisiji „Novo jutro“ koja je emitovana 7. jula na Pinku, javno pretio: „On ( misleći na Vidojković) me zove u emisiju i ja mu kažem, ja bih ti srce iščupao kada bih te sreo“.

Ubrzo potom su pretnje ponovljene: „Pa ne srce, sve bih vam iščupao na licu mesta, uz sve konsekvence koje to može da nosi“ – potom je nepunih sat kasnije ponovo zapretio – „Neću da sedim, neću da sedim… Pa iščupaću ti srce golim rukama“.

Na kraju, na pitanje voditeljke šta bi se zaista desilo da sretne „te neke ljude“ na ulici, Šapić je odgovorio: „Pa bilo bi to što sam rekao“.

Pročitajte još:

Vidojković je za Nova.rs potvrdio da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu.

Sa druge strane, Kulačin za Nova.rs ističe da je ovo dokaz koliko ljudi u Srbiji mogu da se osećaju „bezbednim“.

„Ovo je samo dokaz kontinuirane kampanje protiv svakoga ko kritikuje ovaj režim. Tužilaštvo je poverovalo Šapiću da se šalio kada je rekao da bi nam iščupao srce, a nije poverovalo nama da ga se plašimo i da se osećamo nebezbedno. Uostalom ko je danas u Srbiji bezbedan. Tužilaštvo danas veruje nekome ko laze, jer mi nikada nismo rekli da je njemu neko krpio anus, ili čmar kako je on to predstavio, i nekome ko bezočno ponavlja pretnje o čupanju srca na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Kada smo davali iskaz u Tužilaštvu, zamenica javnog tužioca je otvoreno navijala da odustanemo od tužbe, da je on ok, da nije mislio ozbiljno, da umemo i mi da pecnemo. Razlika je samo u tome sto mi, za razliku od Šapića, ne lažemo i ne pretimo. Jadna je i bedna Srbija u kojoj je neko poput Šapića toliko moćan da Tužilaštvo ne sme da izađe pred sud sa njim. Možda i mogu da se nadam da nam Šapić baš i ne bi lično iščupao srce, jer se ipak radi o karakternoj nuli i kukavici koja se sada zaštitila plaštom Aleksandra Vučića, ali sam potpuno sigurna da je kao neko ko je bezuman spreman da nekome kaže – sredite onu dvojicu“, ističe on.

BONUS video: Podcast DLZ i Mladen Mrdalj: Podkast uzvraća udarac!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare