Tomislav Momirović Foto:Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đ.K

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović koji je danas učestvovao na jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu, u okviru panela "The economic agenda for Open Balkan", rekao je da je otvoreni Balkan jedna od ključnih politika koju ova Vlada vodi sa ciljem da se naši građani i građani regiona lakše povezuju i putuju, da lakše pronađu posao i kupuju proizvode iz neposrednog okruženja bez nepotrebnih nameta.

„Otvoreni Balkan treba da dovede do jedinstvenog ekonomskog prostora, jer smo svi mi pojedinačno mala tržišta i zato bi trebalo regionalno da se povežemo i osetimo konkretnu dobrobit“, istakao je ministar Momirović i dodao da ako je Nemačka uspela da se poveže sa Francuskom, sigurno ćemo uspeti i mi da se povežemo sa Makedonijom, Albanijom i sa drugim državama Zapadnog Balkana.

Ministar Momirović je tokom panela rekao i da je odluka prethodne Vlade, čiji je član, kako je istakao, i sam bio, da zaustavi priču o litijumu, bila greška jer nije bila u interesu građana Srbije.

„Kako će se ta priča odvijati u narednom periodu videćemo, ali ne možemo da ignorišemo perspektive koje ona otvara“, zaključio je Momirović.

Forum će trajati od 5. do 8. marta, prijavljeno je oko 200 govornika koji će učestvovati na 34 panela, 3 plenarne sesije i četiri specijalna događaja. Centralna tema je „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“.

***

BONUS VIDEO – Željko Pantelić i Nenad Đurđević: Da li EU „krade“ Otvoreni Balkan? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar