Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u petak prilikom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici, da je ovo istorijski dan za Srbiju, te da je u poređenju sa najvećim brojem bolnica, ova zaista svemirski brod. Ubrzo nakon toga, advokat Vladimir Gajić objavio je na svom Tviter profilu kako zaista izgleda bolnica u Batajnici, a po fotografijama bi se reklo da je ona još uvek u izgradnji, te da je daleko od svemirskog broda.

„Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih“, rekla je Brnabić prilikom otvaranja kovid bolnice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako je rekla, Vučić je čovek sa vizijom, jer je u avgustu odlučio da se počne sa izgradnjom ovih objekata.

„On je rekao da moramo da imamo dve bolnice. Verovao je takođe, jedini verovatno, da možemo da izgradimo čak dve bolnice za četiri meseca“, rekla je Brnabić.

Nakon svečanog otvaranja, kojem je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar, advokat Vladimir Gajić je objavio kako izgleda unutrašnjost objekta.

Pojedini građani su se zapitali – na čemu zapravo stoji bolnica u Batajnici, zbog fotografija, koje su se rapidno proširile društvenim mrežama, a prenosimo neke od najzanimljivijih komentara:

„Na klocnama“, „Odvojena od zemlje, kreće u poletanje!! Dobar vetar čini čuda!!“, „Levitira“, „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, „Dizalica za auto je uradila svoj posao“, „Svemirski brod levitira“, samo su neki od komentara građana na društvenim mrežama.

U petak uveče je objavljano da je bolnica u Batajnici primila prve pacijente. Doktorka Tatjana Adžić Vukićević je rekla da su primljeni prvi pacijenti sa bilateralnom upalom pluća i sa respiratornom insuficijencijom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Pre par minuta obavešteni smo od kolega sa Infektivne klinike, koja je i dalje ostala naš prijemno-trijažni centar, da nam stiže oko 20 bolesnika koji svi zahtevaju neku vrstu respiratorne potpore“, dodala je Adžić Vukićevićeva.

Navela je da u bolnici rade lekari, medicinske sestre, rendgen tehničari i laboranti u tri smene. Ukazala ja da su u bolnicu dolazili ljudi samostalno, kao i da tako ne bi trebalo da se radi.

„Mi ljude ne možemo da lažemo da nemamo mesta, mesta imamo, ali da se ne bi napravila prevelika gužva i preveliki haos u Beogradu da se ipak ide preko prijemno-trijažnih centara. Čim se steknu uslovi mi ćemo preko medija naše građane obavestiti da dolaze direktno na prijem u našu bolnicu“, poručila je Adžić Vukićevićeva.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare