Foto: N1

Miloš Gajević, jedan od kandidata za novog člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ima 24 godine, pre nekoliko meseci je završio Fakulteta za kulturu i medije na Megatrendu i nema dana radnog iskustva.

Miloš je inače sin dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića.

U prijavi za člana Saveta REM, mladi Gajović je naveo da je „tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija“.

Dodao je i da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje „volonterski rad u više društvenih segmenata“.

Objavljivanje njegove kandidature za člana REM- a izazvalo je reakcije na Tviteru.

Komentari su se ređali od toga da je „dečko u usponu“ do „odakle vade ove isfrustrirane momke“.

Informacija da je sin Aleksandra Gajovića izazvala je reakciju jednog tviteraša koji je prokomenatrisao: „Ne pravi se dinastija preko noći.. „., dok drugi smatra da je to bilo „presudno“ prilikom kandidovanja za REM jer od iskustva, kako kaže, „ima samo okrugle stolove“.

Jedan tviteraš je naveo i „dinastiju“ Krkobabić, aludirajući na nekoliko generacija te porodice koja je zauzimala i još zauzima visoke funkcije u državi.

„Dobro da nije za patrijarha“, bio je komentar jednog od tviteraša, dok je drugi naveo da je u pitanju “ još jedan lažni „stručnjak“, naprednjački zgubidan na našem platnom spisku…“.

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije utvrdiće sutra listu kandidata za članove Saveta REM-a, a na njoj će pored Miloša Gajovića biti i dosadašnja članica Olivera Zekić.

I Zekićevu i Gajovića je, prema pisanju Cenzolovke, predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić – za našu decu.

I dok ponovna kandidatura Olivere Zekić donekle može da se razume jer je, ova medijska konsultantkinja, bila član REM-a u prethodnom mandatu, pitanje je šta je mladog Gajovića preporučilo za tako važan posao.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (14)