Foto: N1

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, u utorak će utvrditi listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj će biti dosadašnji član Olivera Zekić i Miloš Gajović, koje je predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić – za našu decu, objavila je Cenzolovka.

Osim toga, na sutrašnjoj sednici odlučivaće se i ko će biti kandidati za još jednog člana u Savetu REM-a, koji se bira na predlog crkvenih i verskih organizacija.

Kako navodi Cenzolovka, Gajović je sin dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandra Gajovića.

Nije najjasnije šta Gajovića preporučuje za tako važan posao, a u biografiji koju je priložio, u koju je Cenzolovka imala uvid, navodi se da ima 24 godine i da je u junu ove godine završio Fakultet za kulturu i medije na Megatrendu.

Nema radnog iskustva, ali je u prijavi za člana Saveta REM naveo da je „tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija“.

Gajović je dodao i da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje „volonterski rad u više društvenih segmenata“.

Zekić bi, ako bude izabrana, to bio drugi mandat u Savetu REM. Mandat joj je istekao u julu i od tada Savet REM radi sa osam umesto sa devet članova, a tek u novembru Odbor je otvorio proceduru za izbor novog člana i pored toga što je, prema zakonu, ona trebalo da bude sprovedena šest meseci pre isteka mandata Zekić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare