Boris Tadic
Boris Tadić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić objavio je dokument kojim odbacuje navode koji se prethodnih dana objavljuju u medijima da je odgovoran za "topljenje tenkova" i "uništavanje vojske". Tadić kaže da se radi o odluci Vlade Vojislava Koštunice iz 2005. godine i to ne o uništavanju, već o prodaji vojne opreme.

„O navodnom uništavanju vojske ne lažu samo prononsirani lažovi Vučićević i Marić, već i Kusturica. Samo, gle čuda, to na šta se ti lažovi pozivaju dešavalo se baš u vreme Koštuničine vlade, koju je Kusturica podržavao iz dubine duše i svog džepa. Režija bede i beda režisera…“, napisao je Tadić na Tviteru.

A zatim priložio i fotografiju dokumenta.

„Ovo je dokument kojim mašu Vučićević i Marić, optužujući me za uništavanje tenkova. Dakle, radi se o odluci Koštuničine vlade iz 2005. i ne o uništavanju, već o prodaji. Da zatvorimo konačno i tu već čuvenu laž o“topljenju tenkova“. Patološkim lažovima sledi tužba za klevetu“, istakao je Tadić i dodao:

„Inače, sve ove odluke su donete odgovorno, opravdano i u skladu sa redovnim bezbednosnim procedurama. Samo, istine radi, one odluke za koje me godinama optužuju prosto nisam doneo ja, već upravo politički i vojnički idoli onih koji me optužuju. Dakle, da apsurd bude veći, te odluke koje je donela Koštuničina vlada na osnovu „Informacije o perspektivnim i neperspektivnim borbenim vozilima“, potpisao je general Božidar Delić. General koji je nakon penzionisanja bio istaknuti član SRS, a potom i SNS!“, zaključio je Tadić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare