Foto: promo

Savez za Srbiju (SZS) saopštio je da je izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM) po kojem "izborna lista Saveza za Srbiju" ima više prostora u medijima od SNS, pokazatelj da REM zapravo ne postoji i da je to telo jedan od razloga zašto SZS bojkotuje izbore.

U saopšenju je navedeno da „članovi REM-a znaju da SZS ne učestvuje na izborima, kao što znaju da se ne mogu sabirati sekunde na kablovskim televizijama koje može da vidi trećina Srbije i sekunde na televizijama sa nacionalnom frekvencijom“.

„Znaju da je N1 televizija kanal koji ima samo informativni program i u čije emisije predstavnici vlasti do sada nisu dolazili, ali ih zato u dnevnicima ove televizije samo kroz izjave Aleksandra Vučića ima 20 puta više nego cele opozicije zajedno“, kao i da je „odnos Vučića i celokupne opozicije u dnevnicima RTS-a 99:1“.

SZS je dodao da u ovoj godini nijedan lider opozicije nije bio gost na javnom servisu i da REM zna još mnogo toga zbog čega Srbija nastavlja da pada na rang-listi slobode medija Reportera bez granica.

„Sve to znaju, ali sprovode gebelsovsku politiku i nastavljaju da bez trunke stida lažu narod čime su ovo telo pretvorili u servis Aleksandra Vučica i njegove fabrike laži. I zbog toga će odgovarati građanima koji ih plaćaju“, naveo je SZS u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare