Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je sednicu parlamenta za sutra u 10 časova. Poslanici će, između ostalog, raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, potvrđivanju ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija, ali i o kineskom kreditu predviđenom za uklanjanje starog mosta na Savi i izgradnju novog.

Druga sednica drugog redovnog zasedanja Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak u 10 časova.

Predviđeno je da poslanici raspravljaju o ukupno 18 tačaka.

Prva tačka predviđa predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2022. godinu. Posanici će zatim raspravljati o predlogu zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, a koji je podnela Vlada Srbije. Na dnevnom redu će biti i predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a zatim će razmatrati ugovor o zajmu sa Fondom za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu republike Srbije.

Ovaj sporazum potpisao je u septembru ministar finansija Siniša Mali, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić tad je rekao:

„Nama u januaru dospevaju obaveze starih kredita koje moramo da vraćamo, a moramo da kupujemo mnogo gasa i električne energije“, rekao je Vučić i dodao da tim novcem država obezbeđuje punu likvidnost i solventnost.

Na dnevnom redu će biti i predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu od 79,9 miliona evra osiguranog kod China export and credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta.

Kao šesta tačka dnevnog reda predviđen je predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW Frankfurt na Majni i Srbije za program Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji.

Raspravljaće se i o predlogu kandidata za potpredsednika Narodne skupštine i imenovanju zamenika generalnog sekretara parlamenta.

BONUS VIDEO: Brnabić kao da je u sred Skupštine Srbije priznala da joj je baš Vučić pravio Vladu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar