Foto: Printscreen/YouTube/ParlamentSrbija

Uvrede kojima su izloženi predsednik Aleksandar Vučić i njegova porodica, nisu zabeležene od pojave hrišćanstva do danas, izjavio je Marko Atlagić, narodni poslanik Srpske napredne stranke tokom izlaganja na današnjoj sednici Skupštine Srbije.

Na novoj sednici, poslanici su, između ostalog, razmatrali Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima.

Pročitajte još:

Narodni poslanik Marko Atlagić umesto govora o predloženim zakonima, iskoristio je svoje izlaganje da spomene i „najnovije uvrede na račun Vučića i njegovih roditelja“, što je postala svakodnevica u našem parlamentu.

„Ovih dana smo zaista svedoci, ne samo narodni poslanici, nego svi građani Republike Srbije stalnih, svakodnevnih, zlonamernih, nedostojnih, neviđenih u istoriji Srbije medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. Moram da kažem poštovani građani RS da nikada u istoriji Srbije nije jedan vladar dobio više glasova, a više napadan od jedne manje grupe“, rekao je Atlagić, dodajući da „te gadosti zaista hitno moraju da prestanu“.

Istakao je i da su, prema njegovom mišljenju, „medijski napadi na Aleksandra Vučića sprega mafijaško-tajkunskih, kriminalno-politikantskih, ne političkih, grupa i pojedinaca, kako domaće autošovinističke, tako i inostrane provenijencije“.

Posebno je podvukao, kako je rekao, da su „ti medijski napadi duboko skrenuli u patAlogiju“, te da su „veoma opasni po ličnu bezbednost našeg predsednika“.

Kao primer, naveo je otvoreno pismo „jednog novinara dnevnog lista pod kontrolom Dragana Đilasa“, koje je navodno stiglo na adresu Vučićevih roditelja.

„U tom pismu su uvrede i roditelja i Aleksandra Vučića nezabeležene od pojave hrišćanstva do danas. Ja sam istoričar, voleo bih da mi neko od istoričara kaže da su bile ikada veće i brutalnije uvrede“, izjavio je narodni poslanik SNS.

Pročitajte i:

Umesto govora o predloženim zakonima, poslanici sednice parlamenta koriste za hvalospeve predsedniku Vučiću ili za obračunavanje sa, ne samo političkim neistomišljenicima, već i novinarima i umetnicima.

Tako je gorepomenuti narodni poslanik uputio niz optužbi i uvreda na račun glumice Seke Sablić za koju je rekao da nije patriota. Potom je napao i glumca Dragana Bjelogrlića, kome je poručio da je „bez morala i stida“, kao i da bi trebalo da napusti Srbiju.

I njegova koleginica, poslanica SNS Biljana Pantić Pilja takođe je iskoristila sednicu Skupštine Srbije da se obračuna sa televizijom N1 i Nova S, koje je nazvala „antisrpskim medijima“, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

Ne zaostaju ni hvalospevi upućeni predsedniku, gde se posebno istakao poslanik SNS Luka Kebara, čije izlaganje u Skupštini ne može da prođe bez onog „živeo Aleksandar Vučić“.

Kako smo došli do toga da poslanici, koji bi trebalo da raspravljaju o pitanjima koja su ključna za živote građana – što je zapravo i njihov posao, svoje delovanje u parlamentu svedu na „živeo Vučić“ i da za to dobiju i povišicu?

Prema rečima predsednika parlamenta Ivice Dačića to je potpuno opravdano – jer, naradili su se i namučili tokom ove epidemije do te mere da je samo veća mesečna nadoknada mogla da kompenzuje stres koji su pretrpeli.

Ovaj deo izlaganja Marka Atlagića možete poslušati posle 14. minuta osmog sata:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare