Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović, izjavila je danas da je u Skupštini Srbije "legalizovan linč" nad predsednikom SSP Draganom Djilasom.

Ona je navela da je to „najočiglednija i najbrutalnija kampanja blaćenja“ i upitala zašto na to ćute institucije.

„Postoji li ijedna institucija koja će zaštititi ne samo Dragana Đilasa već svakoga ko se usudi da se suprotstavi režimu?“, pitala je ona na konferenciji za novinare u holu Skupštine.

Navela je da su „u toj sramnoj akciji“ učestvovali i poslanica i tabloidi koji osam godina informisanje pretvaraju u „običnu septičku jamu“.

„Moram da pitam: Šta će sledeće da se desi?“, kazala je Stevanović.

Rekla je da je „brutalan lov na Dragana Đilasa“ počeo kada su se „huligani penjali po krovovima solitera, noseći baklje i plašeći stanovništvo“ i upitala s čijom dozvolom su to radili.

Pitala je „da li u ovoj zemlji zvanično postoji parapolicija kojoj je sve dozvoljeno, koja može da radi šta hoće, koja može da sprovodi nezapamćenu kampanju, koja po svemu podseća na Kristalnu noć- početak kampanje nacističkog pogroma Jevreja 1938. godine“.

Podsetila je šta se desilo političkim neistomišljenicima vlasti – „razbijena glava i pokušaj ubistva Borka Stefanovića, koji je jedva izbegao smrt. Počinioci se znaju, nalogodavci ne baš, ali zna se da su počinioci vezani za aktuelnu vladajuću stranku. To je i dalje ostalo nekažnjeno. Videli smo užasne kampanje blaćenja Olivera Ivanovića, od strane televizija sa nacionalnom frekvencijom“, rekla je ona.

Stevanović je apelovala na vlasti Srbije i pojedince „koji zlo čine“, da prestanu, da prekinu progon Djilasa i svih drugih.

Dodala je da „zna da su mediji zatvoreni i da istina ne može da dođe do građana“ i pokazala nekoliko fotografija na kojima se vide ljudi koji su se tokom policijskog časa penjali na zgrade i palili baklje.

„Da li je ovo početak Kristalne noći u Srbiji, i da li to znači, da je otvorena sezona lova na sve nas? Ja se nadam da nije, i da i dalje postoji čast, obraz, i poštenje kod većine našeg naroda”, poručila je Ana Stevanović.

Upozorila je da će se u Srbiji svako ko se usudi da kritikuje vlast, suočiti s „brutalnom primenom Gebelsovog gesla“, i načina na koji je on vodio propagandu „jedne zemlje koja je u istoriji ostala zapamćena po beščašću, i po najvećem varvarstvu koje je civilizacija ikada videla“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare