Foto: N1

Srbija ne otvara nova poglavlja u procesu pridruživanja zbog problema u Evropskoj uniji, već zbog problema koje vlast SNS ima sa Evropskom unijom, navela je Aleksandra Stevanović, članica Predsedništva SSP, reagujući na izjavu ministarke za evrointegracije Jadranke Joksimović.

Ministarka je danas navela da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU.

„Vaša izjava je notorna laž u rangu onih koje iznosi Vaš predsednik  Aleksandar Vučić. Svi evropski zvaničnici su jasno rekli da je put Srbije ka EU zaustavljen, jer u Srbiji ne postoji vladavina prava, zato što je Srbija ogrezla u kriminalu i korupciji, zato što je Srbija zemlja u kojoj je sloboda medija zgažena i odavno umrla, zemlja u kojoj članovi SNS-a naređuju da se zapale kuće novinara koji slobodno izveštavaju“, navela je Stevanović.

Ona je dodala da Srbija više ne ide ka Evropi „zato što je zemlja u kojoj su otete institucije, u kojoj je sva moć koncentrisana u jednoj stranci i jednom čoveku“.

„Zahvaljujući Vašoj stranci  Srbija i zvanično više nije slobodna zemlja, već hibridni režim i to tvrde sve relevantne međunarodne organizacije. Evropa želi Srbiju kao punopravnu članicu evropske porodice država i naroda. Na tom putu imamo samo jedan problem. Vašu vlast, odnosno diktaturu  Aleksandra Vučića“, navela je Stevanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare