Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da su besmislene optužbe Avdulaha Hotija na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izjavama ne doprinosi miru i stabilnosti, jer je upravo Vučić čovek koji je već godinama oličenje borbe za bezbedan i stabilan Balkan.

„Optužbe Hotija na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svojim izjavama ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu toliko su besmislene, da u njih ne mogu da poveruju ni kosovski Albanci, za čije se glasove grčevito bori ovaj odlazeći prištinski političar“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, nikakva predizborna borba, ni strah od gubitka glasova, ne mogu da budu izgovor za laži kojima pokušavaju da napadnu Aleksandra Vučića, koji je, ističe, već godinama oličenje borbe za bezbedan i stabilan Balkan.

Stefanović je dodao da su i najveći svetski zvaničnici odali priznanje Vučiću za njegov iskren, istinski napor da Balkan konačno postane region mira, stabilnosti i razvoja.

„Ali, Hoti očigledno bolje zna od lidera širom sveta – od Amerike, preko Rusije i zemalja cele Evrope, pa do Kine“, dodao je ministar.

On je rekao i da su, ako postoji iko ko ne želi bezbedan i stabilan region, onda to upravo političari iz redova kosovskih Albanaca, koji poslednjih godina ne kriju „snažnu želju“ da militarizuju podrucje KiM, osnivanjem vojske, na šta, ističe, nemaju pravo ni po jednoj međunarodnoj odluci.

Političari u Prištini, navodi Stefanović, neprestano održavaju tenziju u dijalogu sa Beogradom i prete nasiljem ukoliko se ne uvaže njihove želje o nezavisnosti, dok Srbi sa KiM ispaštaju i stalne su žrtve njihove nasilničke politike.

„Upravo su Hoti i njegovi partneri istinska pretnja bezbednosti i stabilnosti Balkana. Oni su sve suprotno od onoga što predstavlja i za šta se bori predsednik Vučić, što i pokazuje njegova dosledna politika mira i saradnje u regionu“, rekao je Stefanović.

On je poručio i da su svi međunarodni faktori koji imaju uticaj na političare iz Prištine dužni da osude sovakve izjave, jer direktno ugrožavaju bezbednost i stabilnost regiona i štete svim naporima za očuvanje mira, u kojima su, ističe, Srbija i predsednik Vučić istinski predvodnici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar