Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Ministar policije Nebojša Stefanović večeras je saopštio da sve ono što se dešava na ulicama Beograda, Novog Sada, Niša i drugih gradova u Srbiji ogoljeno nasilje i priprema da se vlast preuzme bez izbora.

Stefanović je optužio demonstrante da su pokušajem linča policije hteli da preuzmu vlast.

„Policija je krenula u intervenciju kad im je život bio ugoržen. Na njih su krenuli lopatama, motkama, kamenica, a u Novom Sadu bačen je molotovljev koktel. Skup nije prijavljen, a nisu poštovane ni epidemiološke mere“, rekao je Stefanović.

On je dodao da se ovde nije radilo o koroni, nego je njima trebalo nasilje da napadnu policiju koja je čuvala državni objekat.

„Mi smo imali 10 povređenih policajaca, jedan teško prelomljene obe noge. Povređen je dok su ga gurali sa stepeništa“, rekao je Stefanović.

On je dodao da su na zgradi policije u Kragujevcu polupana sva stakla, kao i da je bilo tuča između samih demonstranata i to pod uticajem alkohola.

„Ja moram da vam kažem da koliko god pokušavali da nasiljem rešavaju problem to ljudi neće prihvatiti i to neće proći. Svako ko bude pokušao da se obračuna sa policijom i paljenjem imovine, privatnih automobila i automobila policije, će odgovarati. Tražim da nadležna tužilaštva rade svoj posao. Ja molim da te postupke obave u skladu sa zakonom“, rekao je on.

„Mi ćemo obaveštavati javnost o rezultatima istraga“, naglasio je on.

Dodao je da demonstranti mogu da se kriju iza maski, ali da to ne znači da će se sakriti jer policija ima načina da otkrije počinioce krivičnih dela.

Stefanović je rekao i da je ovo najteži dan za njega, jer je sahranio svog oca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare