Borko Stefanović SSP Kikinda
Borko Stefanović Foto: FoNet/SSP

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde pozvao je danas "članove Vučićeve Srpske liste u Vladi Kosova da napuste Vladu".

Obraćajući se građanima u Staroj Pazovi, Stefanović je pozvao i međunarodnu zajednicu i KFOR da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji od nasilja i represije koju je danas spovela Kurtijeva vlast.

„S obzirom da u Kurtijevoj Vladi sede i predstavnici Srpske liste, najmanje što mogu da učine nakon današnjeg napada na Srbe, jeste da tu Vladu momentalno napuste i tim činom pokažu da ne pristaju da sede u vlasti koja puca bojevim mecima u leđa na sopstveni narod. Aleksandar Vučić dobro zna da se ova situacija ne rešava njegovim konferencijama za medije u Raški, već direktnim postipanjem prema Vladi Kosova u kojij i dalje sede njegovi predstavnici Srpske liste, kao i prema međunarodnoj zajednici“ rekao je Stefanović i dodao da je današnjim divljačkim napadom na Srbe na KiM, Aljbin Kurti otvoreno pokazao koliko je Kosovo daleko od vladavine prava i zaštite Srba.

Podsetimo, specijalne jedinice kosovske policije upale su jutros u opštine na severu KiM u sklopu, kako su saopštili, akcije protiv šverca. Odmah po njihovom dolasku, Kosovskom Mitrovicom su odjeknule sirene za uzbunu, a građani su izašli na ulice.

Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

U akciji je upucan jedan Srbin, a iz Kancelarije za Kosovo rekli su da ima „na desetine povređenih“.

Predsednik Aleksandar Vučić došao je u Rašku kako bi razgovarao sa građanima sa severa KiM.

Aleksandar Vučić Foto:printscreen/PINKtv

Kosovska policija saopštila je da se u Kosovskoj Mitrovici sukobila sa „kriminalnim grupama“.

Nakon nekoliko sati akcije, kosovske snage počele su povlačenje iz Mitrovice.

BONUS VIDEO: Srbi Vučiću: Da li stojite iza nas, ako ne, sami da se branimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar