Stamatović: Sa Zlatibora želimo da osnažimo Srbiju

Politika 19. jan. 202114:48 > 19:16
Podeli:
Foto: Tanjug live

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović najavio je danas da će ta stranka nastaviti da se zalaže za "ozbiljnu državotvornu i nacionalnu politiku, jačanje nacionalnog identiteta, očuvanje Kosova i Metohije unutar Srbije, osnaživanje domaće proizvodnje, oživljavanje sela, povećanje nataliteta i decentralizaciju zemlje kao i za to da dijaspora ostvari biračko pravo u Srbiji".

U pisanoj izjavi povodom godišnjice Izborne skupštine na kojoj je izabrano aktuelno stranačko rukovodstvo, Stamatović je naveo da Zdrava Srbija ne odustaje od svog prvobitnog cilja „da ozdravi Srbiju sa Zlatibora a zatim da sistemom koncentričnih krugova iz Zapadne Srbije podstakne promene u celoj zemlji“.

Podsetio je da je njegova stranka na vlasti u opštini Čajetina, a odbornike ima u Užicu, Kragujevcu, Požegi, Kraljevu, Priboju, Arilju, Ivanjici, Novoj Varoši, Kosjeriću, Leskovcu, Batočini, Rači, Obrenovcu i Alibunaru.

„Zdrava Srbija iako mlada politička stranka, čije je sedište u Čajetini, a ne u Beogradu, uspešno širi svoje opštinske i gradske odbore širom Srbije, pa smo osim u Zlatiborskom okrugu, prisutni i u Vojvodini, Šumadiji, Pomoravlju, na jugu Srbije“, naveo je Stamatović.

Zdrava Srbija je prenela da je on ocenio da „o našem radu najbolje govori podrška koju su nam gradjani ukazali na poslednjim lokalnim izborima na kojima smo ostvarili odlične rezultate“.

Stamatović je nedavno ugostio predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je prisustvovao svečanom otvaranju zlatiborske gondole.

Tada je ozvaničeno novo poglavlje u odnosima predsednika Čajetine i Srpske napredne stranke. Stamatović je poručio da bi u predstojećem dijalogu vlasti i opozicije trebalo da posreduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tu ulogu treba da ima, kako je objasnio, jer je on „legitimni i legalni predsednik svih građana“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar