Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Nakon jučerašneg svečanog otvaranja gondole na Zlatiboru kada je ozvaničeno novo poglavlje u odnosima predsednika Čajetine Milana Stamatovića i Srpske napredne stranke, prvi čovek opštine i lider stranke Zdrava Srbija danas je poručio da bi u predstojećem dijalogu vlasti i opozicije trebalo da posreduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tu ulogu treba da ima, kako je objasnio, jer je on "legitimni i legalni predsednik svih građana".

Stamatović smatra da u dijalogu ne bi trebalo da posreduju predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti jer, kako je ocenio, „ne nose pun legitimitet“ s poslednjih parlamentarnih izbora.

Navodi da je do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da centralna vlast izađe u susret „opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova“.

Ocenio je da je Vučić juče na Zlatiboru, gde mu je bio gost, „najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija ume dobro da upravlja društvenom zajednicom“.

Povodom ocene dela opozicije da se „priklonio“ Vučiću i SNS, predsednik zlatiborske opštine Čajetina i Zdrave Srbije je rekao da je ta stranka „i dalje“ opozicija lošim potezima vlasti na svim nivoima, ali ne i „svakoj zdravoj akciji i ideji koja je u interesu građana“.

„Jeste da smo, u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajali tri puta više glasova od SNS, da su nas saplitali i da smo trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali, sada, kada je posle pola decenije, zlatiborska gondola prodisala i poletela, nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić, ovde pred nama, rekao da je to veliki događaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug“, naveo je Stamatović, a prenela Zdrava Srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare