Foto: Printscreen N1

Nakon iznenadnog gostovanja Branka Ružića na televiziji N1 i prozivke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sada su se na Instagramu socijaliste pojavile njegove slike sa tog intervjua sa natpisom "Čovek sa kičmom".

Poruke podrške na svom profilu podelio je i sam Ružić, koji se našao u centru pažnje zbog nedavnog gostovanja na televiziji N1.

Gostovanje nekog iz vladajuće koalicije na medijima Junajted grupe je vrlo retko, pa je i gostovanje Branka Ružića više bio „incident“ nego redovna pojava.

Njegovo gostovanje je pokrenulo lavinu komentara i tabloidni progon režimskih medija.

Foto: Instagram/branko.ruzic

On je povodom pitanja novinarke, u tom gostovanju, zašto političari iz vladajuće strukture ne gostuju na N1, odgovorio da je ta jednosmerna ulica greška, jer kad to ne bi bio slučaj, kako kaže, objektivnije bi se informisala javnost.

„Ja sam bio četiri puta ministar. Kad god sam bio ministar, uvek sam prihvatao vaše pozive. Da li neko ima političke odluke… Znate, imate onaj manir, a ja nisam sklon da ga prihvatim – što se kičma više saginje, to vam je zadnjica na višem položaju. Taj manir u Srbiji više nije potreban, ponekad je potrebno imati i kičmu“, izjavio je Ružić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je gostovanje funkcionera Socijalističke partije Srbije, Branka Ružića na N1, rekavši da je „sit ucenjivača“ i da će se sve promeniti rekonstrukcijom Vlade Srbije.

Pročitajte još:

„On je uvek imao potrebu da im se dodvorava. Neću previše stvari da iznesem, ali sam uvek prezirao ljude koji nemaju svoj stav, a uvek glume da imaju svoj stav. Ne kažemo mi da Đilas ima 619 miliona, nemoj da lažeš, to kaže Đilas. Samo nemoj da obmanjuješ javnost. Ovo drugo što misliš o nama, koliko god nas ne voliš, pošto Vučić nije čovek, već je sistem koji je ne znam šta… E, taj Vučić je stvorio taj sistem koji vi nikad nećete moći da stvorite“, rekao je Vučić.

On se potom osvrnuo na to da li je SNS-u potreban SPS.

„Mi smo slabi i jadni, i uvek smo tražili njihovu podršku, jer nam je bila potrebna Ružićeva pamet, jer mi svoju pamet nemamo. Saglasan sam sa njim i nemam nikakav problem, a sve će to biti uređeno rekonsturkcijom vlade. Prilično sam sit svih ucenjivača iz SPS-a, SNS, ne pravim razliku. Svih ucenjivača sa ove druge strane… Do 2027. imamo vremena, pa će onda narod imati priliku da odluči. Od malih partnera, da ne pričam koliko sam sit – od sklanjanja iz skupštine kad im ne odgovara nešto, da mi drže pridike“, rekao je on.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare