Vesna Lalić

Danas je definitivno potvrđeno da Ustavni sud u Srbiji ne postoji, a sudije ovog suda donele su odluku iza koje će se kriti Vučić, Brnabić, Mali i ekipa kada budu davali dozvolu Rio Tintu da proizvodi litijum, navode iz Stranke slobode i pravde.

„Zbog svega što režim radi, vodeći se ličnim interesima i interesima drugih država a ne interesima države Srbije, zahtevamo od Ane Brnabić da odmah zakaže sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o projektu koji vlast besomučno gura, a za koji postoji niz dokaza da će ugroziti zdravlje ljudi“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Ukoliko predsednica Skupštine ne zakaže sednicu, iz Stranke slobode i pravde obećavaju građanima da će na prvoj narednoj sednici, kad god bude bila zakazana, govoriti o litijumu bez obzira na to šta će formalno biti na dnevnom redu.

„Znamo da je lakše gostovati na Pinku, razgovarati sa svojom intelektualnim parnjakom Sarapom i pljuvati opoziciju nego slušati argumente u sali Skupštine. Znamo i da poslanici SNS sekte na toj sednici neće govoriti ono što verovatno i sami misle. Ali znamo i da građani Srbije imaju pravo da dobiju informacije o tome šta se sprema sa litijumom i kakve su posledice po zdravlje svih nas“, zaključuju iz Stranke slobode i pravde.

Podsetimo,

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare