Dragan Đilas, Dragan Djilas, SSP, Kragujevac
Dragan Đilas Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

''Izbori koji će biti održani sledeće godine, neće biti ni fer ni pošteni, a da li ćemo izaći na te izbore, saopštićemo do kraja ovog meseca', izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. On je to saopštio posle sednice Glavnog odbora SSP-a održane danas u Kragujevcu na kojoj je, između ostalog, dogovoreno da će ta stranka, usvojiti zajedničku odluku o učešću na izborima u dogovoru sa opozicionim strankama sa kojima sarađuju.

Prema rečima Dragana Đilasa, Glavni odbor je na današnjoj sednici ovlastio Predsedništvo SSP-a da u narednim danima, zajedno sa Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Narodnom strankom i Pokretom za preokret, donesu konačnu odluku da li će izaći na izbore u aprilu sledeće godine.

Đilas je ocenio da veruje da će te stranke postići dogovor, te da će se dogovorenog “držati, kakvu god odluku da donesu“.

On nije želeo da odgovori na novinarsko pitanje kakvoj odluci su bliži – izlasku ili bojkotu izbora, napominjući da je na Glavnom odboru bilo reči o tome, ali da je “za sada bolje da to ostane iza vrata sale u kojoj su diskutovali“ i obećao da građani neće dugo čekati na saopštenje da li izlaze na izbore ili ne.

Đilas je ocenio da predstojeći izbori neće biti “ni fer, ni pošteni“ i izrazio sumnju da će građani slobodno moći da izraze svoju volju.

Stranka slobode i pravde je na sednici Glavnog odbora usvojila i odluku, da nikada neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, što prema oceni Dragana Đilasa “nije nova vest“.

“To je naš stav oduvek, nema nikakve saradnje sa SNS-om, ne postoji mogućnost da sa SNS-om budemo u bilo kakvoj vlasti niti da sarađujemo na lokalnom ili državnom nivou“ precizirao je on.

Na Glavnom odboru usvojena je i jedna neobična odluka, a odnosi se na zabranu učlanjavanja novih ljudi u Stranku slobode i pravde. Predsednik te stranke saopštio je da će SSP “stopirati“ prijem novih članova u trajanju od šest meseci posle, kako je istakao, preuzimanja vlasti, kad god do toga bude došlo.

“Kada jednog dana preuzmemo vlast, posle kojih god izbora, niko neće moći da se učlani u našu stranku narednih šest meseci. Ne mislim na to da nećemo primati preletače iz SNS, već niko neće moći da postane naš član. Smatramo da će to biti vreme kada u Srbiji treba da se preuzima odgovornost. Svi oni koji vrede mogu da budu deo tima i kao nestranačke ličnosti. Treba već jednom da ukinemo tu partijsku priču da moraš da budeš na nekoj funkciji u stranci ili član stranke da bi bi mogao da budeš na nekoj funkciji u državi ili u svom gradu“, zaključio je Dragan Đilas.

BONUS VIDEO: Đilas: Vučić stoji iza medijskih napada na mene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare